Πόσο «δίκαια» και «πράσινα» είναι αυτά που καταναλώνουμε; Μια εφαρμογή μας δίνει απαντήσεις

Ο Κυπριακός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός  Future Worlds Center βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο παγκόσμιας εκπαίδευσης  “Global Education Innovation Award” (GENE – Global Education Network Europe) για εφαρμογή που ανέπτυξε για έξυπνα τηλέφωνα που επιτρέπει στον καταναλωτή να υπολογίσει πόσο δίκαια και “πράσινα” είναι τα προϊόντα που καταναλώνει με πολύ εύκολο τρόπο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ από την ΜΚΟ, η εφαρμογή `MAP YOUR MEAL` επιτρέπει στους καταναλωτές να πληροφορούνται και να προβληματίζονται ως προς το ποιος και τι ενεπλάκη στην παραγωγή και διάθεση των τροφίμων, αλλά και πώς αυτό επηρεάζει τον πλανήτη μας και τους ανθρώπους.

Με μια απλή σάρωση του γραμμωτού κώδικα του προϊόντος (barcode scan), ο καταναλωτής μπορεί να πληροφορηθεί με το σκορ που παίρνει το προϊόν σχετικά με το πόσο “Δίκαιο” και “Πράσινο” είναι. Αυτή η αξιολόγηση βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες για το κάθε ζήτημα. Ο χρήστης μπορεί να εξερευνήσει το κάθε ζήτημα ξεχωριστά κάνοντας κλικ στα αντίστοιχα εικονίδια.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο 2016 αλλά από τον Δεκέμβριο του 2017 προστέθηκε μια πρωτοποριακή καινούρια δυνατότητα που επιτρέπει στους καταναλωτές να προσθέτουν οι ίδιοι προϊόντα που δεν είναι ήδη καταχωρημένα στη βάση δεδομένων.

Με τα απλά βήματα και την καθοδήγηση της εφαρμογής, ο κάθε καταναλωτής μπορεί να υπολογίσει το σκορ του δικού του προϊόντος εύκολα και γρήγορα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν τόσο για χρήστες συσκευών Android όσο και για iPhone.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στην Αυστρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Κύπρο και οι καταναλωτές μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν στο http://www.mapyourmeal.org/index.php/mobile-application

Δειτε Επισης

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα από ό,τι το αντίστροφο
Το αγαπημένο οικοσύστημα της Apple τη βάζει σε μπελάδες
Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής
Μειώθηκαν οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν οι χρήστες κινητής το 2023
Ένα νέο αστέρι θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό-Συμβαίνει κάθε 79 χρόνια
To Facebook επαναφέρει το κλασικό «Poke»-Όλες οι λεπτομέρειες
Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship