Με ομιλία του Στέβεν Χώκιν για τo μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησε το Web Summit της Λισσαβόνας

Με ομιλία του Στέβεν Χώκιν, η οποία εδόθη με τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε τις εργασίες της, η τεχνολογική διεθνής σύνοδος κορυφής, Web Summit στην Λισσαβόνα της Πορτογαλίας.

Στη σύνοδο μετέχουν άνω των 250 ομιλητών, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (όπως ο Χαβιέρ Μπετέλ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και ο Αντόνιο Κώστα πρωθυπουργός της Πορτογαλίας),  προσωπικότητες που πρωτοπορούν στη μάχη για την κλιματική αλλαγή όπως πρώην Αμερικανός Αντιπρόεδρος ο Αλ Γκορ, εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων και έξι Επίτροποι της Κομισιόν. Συμμετέχουν επίσης πρώην πρόεδροι (Φρανσουά Ολάντ), πρωθυπουργοί (Γιώργος Παπανδρέου) και Υπουργοί Οικονομικών (Μισέλ Σαπέν).

Ο καθηγητής Στέβεν Χώκιν κλήθηκε να μιλήσει στο Web Summit από την Feedzai, μια εταιρεία AI (Artificial Intelligence - τεχνητή νοημοσύνη) που ειδικεύεται στην πρόληψη της απάτης.

Την ομιλία Χώκιν άκουσαν περί τα 15.000 άτομα στο Altice Arena της Λισσαβόνας και αφορούσε το AI και το ρόλο του στο μέλλον της κοινωνίας μας, καθώς και προειδοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπισε την ανάγκη για ηθική και έλεγχο της ανάπτυξης του AI.

Συγκεκριμένα ο Στ.Χώκιν δήλωσε: "δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι μπορούμε να επιτύχουμε, όταν το μυαλό μας ενισχύεται από την ΑΙ. Ίσως με τα εργαλεία αυτής της νέας τεχνολογικής επανάστασης, θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε μερικές από τις ζημιές που έχει προκληθεί στον φυσικό κόσμο από την τελευταία, την εκβιομηχάνιση. Θα προσπαθήσουμε τελικά να εξαλείψουμε τις ασθένειες και τη φτώχεια. Κάθε πτυχή της ζωής μας θα μεταμορφωθεί. "

Παράλληλα, προειδοποιώντας για δυνητικούς κινδύνους, ο καθηγητής είπε ότι: "είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε AI για το καλό του κόσμου, που να μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά μαζί μας. Απλώς πρέπει να γνωρίζουμε τους κινδύνους, να τα εντοπίζουμε, να χρησιμοποιούμε την καλύτερη δυνατή πρακτική και τη διαχείριση και να προετοιμαζόμαστε τις συνέπειές της εκ των προτέρων."

"Όλοι πρέπει να διαδραματίσουμε έναν ρόλο και να διασφαλίσουμε ότι εμείς και η επόμενη γενιά δεν θα έχουμε μόνο την ευκαιρία αλλά την αποφασιστικότητα να εμπλακούμε πλήρως με τη μελέτη της επιστήμης σε πρώιμο επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις δυνατότητές μας και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή", τόνισε ο Στέβεν Χώκιν.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου.

Δειτε Επισης

BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1
To TikTok περνάει στην αντεπίθεση-Επικαλείται την πρώτη τροπολογία και ετοιμάζεται για μάχη
Πώς έφτασαν οι ΗΠΑ στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok-Το παρασκήνιο του «Ψυχρού Πολέμου» με Κίνα
Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ
Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA