Το πρώτο διαστημικό εκπαιδευτικό εργαστήρι στην Κύπρο είναι γεγονός

Τη δυνατότητα δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα του διαστήματος προσφέρει στους νέους της Κύπρου ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO). Σήμερα, εγκαινιάζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα καινοτομίας «Space Startups» που εντάσσεται στο πλαίσιο της δραστηριότητας «CSEO Space Generation».  
 
Πρόκειται για το πρώτο διαστημικό εκπαιδευτικό εργαστήρι κατά το οποίο επιστήμονες και μηχανολόγοι του διαστήματος θα εκπαιδεύσουν νέους της Κύπρου, προκειμένου να δημιουργηθεί η επόμενη γενιά νεοφυών επιχειρήσεων, τα Space Startups στον τομέα του διαστήματος στο νησί μας.
 
Ανακοίνωση του CSEO αναφέρει ότι "νέοι επιστήμονες, μηχανολόγοι, προγραμματιστές, ταλαντούχοι στην καινοτομία, εμπόριο και μάρκετινγκ, με επιχειρηματικές ιδέες, έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ενταχθούν σε μια ομάδα πολύπλευρων γνώσεων και ειδικοτήτων. Μαζί θα λάβουν καθοδήγηση και κατάρτιση από ειδικούς, ώστε να δημιουργήσουν Startups που θα αξιοποιούν επιχειρηματικά τα δεδομένα δορυφόρων που παρατηρούν τον πλανήτη μας από το διάστημα".   "Αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα που ανέπτυξε ο CSEO ειδικά για την Κύπρο, θα είναι μια σειρά από εβδομαδιαία εργαστήρια που πέραν της καθοδήγησης και κατάρτισης θα δώσει πρόσβαση σε διαστημικά δεδομένα από δορυφόρους, και θα συνδέσει τους συμμετέχοντες με εμπειρογνώμονες του διαστήματος με σκοπό την εκκόλαψη διαστημικών εταιρειών" προστίθεται.
 
Τα εγκαίνια και το πρώτο διαστημικό εργαστήριο Copernicus Academy - Space Startups γίνονται με την στήριξη του Δήμου Λευκωσίας σήμερα στις 18:30 - 20:00, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ
BINTEO: Ζήτησαν από την τεχνητή νοημοσύνη να τους δείξει πώς μοιάζει η κόλαση και η απάντηση δεν τους άρεσε καθόλου
Ισραήλ και τεχνητή νοημοσύνη κατά Χαμάς-Πώς ο αλγόριθμός επέλεξε χιλιάδες στόχους