Η Κύπρος για πρώτη φορά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό First Global Challenge

Η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό First Global Challenge που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δικτύου επιστημόνων ανά τον κόσμο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων.  
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυπριακή ομάδα κατετάγη στην 65η θέση, από τις 163 συμμετοχές. Στην Κυπριακή Ομάδα Ρομποτικής συμμετείχαν μαθητές ηλικίας 15-17 χρονών από το Εκπαιδευτικό Κέντρο `Επίτευγμα`.
 
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον μεταξύ 15 και 18 Ιουλίου. Στο τέλος του πρώτου σκέλους του διαγωνισμού, η κυπριακή ομάδα κατέλαβε τη 16η θέση και στο τέλος κατετάγη στην 65η θέση, από τις 163 συμμετοχές.
 
Η θέση που κατέλαβε η Κυπριακή Ομάδα Ρομποτικής στην τελική κατάταξη είναι «ένα σημαντικό επίτευγμα εάν ληφθεί υπόψη ότι η Κύπρος για πρώτη φορά λαμβάνει μέρος σε τέτοιου είδους διαγωνισμό», δήλωσε ο εκπαιδευτής της ομάδας Δρ Περικλής Λενγκ-Τσενγκ, προσθέτοντας ότι «οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν παρακολουθήσει μόνο δυο χρόνια μαθημάτων ρομποτικής».
 
Την ομάδα στις ΗΠΑ αποτελούσαν οι Χρήστος Σωτηρίου, Αντρέας Κούρης, Γρηγόρης Ορφανίδης, Μιχάλης Πιτσιλλής και Μαίριλιν Σταύρου, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους Δρ. Περικλή Λενγκ-Τσενγκ.
 
Στο πλευρό της κυπριακής ομάδας ήταν και ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Λεωνίδας Παντελίδης, ο οποίος συνομίλησε με τους μαθητές για το μεγάλο τους επίτευγμα του να διαγωνίζονται σε ένα τέτοιου ψηλού επιπέδου διαγωνισμό.  Ο διαγωνισμός δημιουργήθηκε από τον εφευρέτη και ιδρυτή του οργανισμού FIRST, Dean Kamen.
 
Όπως αναφέρεται, οι μαθητές από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επίτευγμα έχουν στο ενεργητικό τους διακρίσεις και από άλλους παγκόσμιους διαγωνισμούς όπως το World Robot Olympiad στον οποίο κατέλαβαν την πρώτη θέση στην Κύπρο και εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο στην Ινδία, το Νοέμβριο 2016.
 
Τον Ιούνιο φέτος, οι μαθητές συμμετείχαν στο Robotex Cyprus Challenge, κερδίζοντας πρώτες και δεύτερες θέσεις, στις περισσότερες κατηγορίες του διαγωνισμού. Θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου 2017, στην Robotex Εσθονίας, που είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός ρομποτικής.

Δειτε Επισης

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα από ό,τι το αντίστροφο
Το αγαπημένο οικοσύστημα της Apple τη βάζει σε μπελάδες
Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής
Μειώθηκαν οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν οι χρήστες κινητής το 2023
Ένα νέο αστέρι θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό-Συμβαίνει κάθε 79 χρόνια
To Facebook επαναφέρει το κλασικό «Poke»-Όλες οι λεπτομέρειες
Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship