Το βυσσινί ρύζι που πολεμά τον καρκίνο

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένο ρύζι, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου αλλά κι άλλων ασθενειών, σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Molecular Plant" μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.  
 
Το ρύζι αυτό, έχει χρώμα βυσσινί, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα από ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές χρωστικές ουσίες που προσθέτουν βυσσινί, κόκκινο ή μπλε χρώμα σε πολλά φρούτα και λαχανικά.  
 
 
Η κατανάλωση ρυζιού που είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες μπορεί  να ωφελήσει την ανθρώπινη υγεία, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, ασθενειών που σχετίζονται με την λειτουργία της καρδιάς, διαβήτη, αλλά κι άλλων χρόνιων νοσημάτων, σύμφωνα με τη δημοσίευση.
 

Δειτε Επισης

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα από ό,τι το αντίστροφο
Το αγαπημένο οικοσύστημα της Apple τη βάζει σε μπελάδες
Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό χάπι γυμναστικής
Μειώθηκαν οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας, αυξήθηκαν οι χρήστες κινητής το 2023
Ένα νέο αστέρι θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό-Συμβαίνει κάθε 79 χρόνια
To Facebook επαναφέρει το κλασικό «Poke»-Όλες οι λεπτομέρειες
Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Δανέζος σεφ έθεσε ως στοίχημα για το 2025 να ετοιμάσει γαστρονομικό γεύμα στη στρατόσφαιρα
ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship