Οι ΗΠΑ αναμένουν την "Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη"

Οι Αμερικανοί είναι οι μεγάλοι τυχεροί της χρονιάς σε ό,τι αφορά στα ουράνια φαινόμενα, καθώς τον Αύγουστο θα απολαύσουν την πρώτη ολική έκλειψη ηλίου που έχει να συμβεί στην χώρα εδώ και 40 χρόνια. Την 21η Αυγούστου, λοιπόν, η ημέρα θα γίνει νύχτα για μερικά λεπτά στη διάρκεια ενός φαινομένου που θα είναι ορατό σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ. Καθώς η έκλειψη θα είναι ορατή στην ολότητά της μόνο στις ΗΠΑ ονομάστηκε ήδη "Η Μεγάλη Αμερικανική Εκλειψη”.
 
Στη χώρα επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός και ήδη έχουν δημιουργηθεί πολλές ιστοσελίδες οι οποίες προσφέρουν τις απαραίτητες πληροφορίες στο κοινό. Οι περιοχές οι οποίες θα απολαύσουν κατά 100% την έκλειψη ηλίου θα είναι εκείνες που θα βρίσκονται στην σκιά της πορείας του φεγγαριού, δηλαδή σε μια οριζόντια γραμμή που επεκτείνεται από τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ από το Σαλέμ του Ορεγκον, προς τις ανατολικές στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.  
 
Το φεγγάρι θα κινηθεί ανάμεσα στον ήλιο και τη Γη, κρύβοντας τον ηλιακό δίσκο και το φως του για μερικά λεπτά. Συγκεκριμένα, ολόκληρη η βόρειος Αμερική θα ζήσει μερική έκλειψη για τρεις ώρες.
 
Η ολική όμως έκλειψη θα είναι ορατή μόνο για 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα όταν το φεγγάρι θα καλύψει εντελώς τον ήλιο στις εν λόγω περιοχές επιτρέποντας στο πανέμορφο ηλιακό στέμμα να λάμψει στον σκοτεινό πλέον ουρανό από τον οποίο θα ξεπροβάλουν τα αστέρια και οι πλανήτες για λίγα λεπτά.
 
Εκλειψη ηλίου, ωστόσο μερική και όχι ολική, θα είναι ορατή και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως στη Δυτική Ευρώπη, (Ισλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία).
 
Η ΝΑΣΑ έχει ήδη ετοιμάσει ειδική ιστοσελίδα για το φαινόμενο, όπου δίδονται όλες οι πληροφορίες τόσο στο κοινό όσο και στους επιστήμονες.
 
Φυσικά, το σκοτεινό πέπλο του σύμπαντος που μας περιβάλλει, θα μας προσφέρει όπως κάθε χρόνο και άλλα εντυπωσιακά φαινόμενα τον Αύγουστο, όπως είναι τα γνωστά πεφταστέρια, οι Περσείδες.

Δειτε Επισης

Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ
BINTEO: Ζήτησαν από την τεχνητή νοημοσύνη να τους δείξει πώς μοιάζει η κόλαση και η απάντηση δεν τους άρεσε καθόλου