Ο όρος του Εμάνουελ, η γκαντεμιά με Σούστερ και η «μεταβολή» για Ζινμπάουερ

Σούστερ ήταν και πάει. Δεν ξέρει κανείς αν ο Γερμανός θα πετύχαινε στην Ομόνοια, όμως η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του ήταν ενδιαφέρουσα και η ιδέα πρόσληψης του Γερμαναρά που αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν 2015/16 στη Γερμανία άρεσε στους οπαδούς του τριφυλλιού. 
 
 
Πολλοί ήταν, μάλιστα, αυτοί που έλεγαν: «σιγά μην καταφέρουμε να τον κλείσουμε. Κάτι θα γίνει και δεν θα έρθει», μονολογούσαν. Έλα που έγινε…
 
Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση της Ομόνοιας δεν ευθύνεται για το ναυάγιο στις επαφές με τον 49χρονο που καταλήγει όπως όλα δείχνουν στην παλιά του αγάπη, Ντάρμσταντ. Τον προσέγγισε σωστά, διευθέτησε κάθοδό του στην Κύπρο και όλα ήταν έτοιμα για να τον υποδεχθούν στο νησί. Γκαντεμιά μεγάλη για το τριφύλλι αποτελεί η περίοδος που έβαλε στο μάτι τον Σούστερ.
 
Πληροφορίες του paparazzo από τον στενό κύκλο του 49χρονου τεχνικού λένε πως ο Σούστερ περίμενε από το ξεκίνημα της σεζόν απολύσεις προπονητών στην Μπουντεσλίγκα για να επιστρέψει στους πάγκους. Ήταν σίγουρος ότι θα του κτυπούσαν την πόρτα, αφού το ίδιο συνέβη και πέρυσι. Έτσι κι έγινε. Κολωνία και Ντάρμσταντ κτύπησαν επίμονα την πόρτα του Σούστερ την ίδια ακριβώς στιγμή που μια κυπριακή ομάδα προσπαθούσε να τον πείσει ν’ αφήσει τα γερμανικά γήπεδα για να έρθει στο… Μακάρειο, το Δασάκι και ΓΣΖ. Μην τρελαθούμε, αδικεί κανείς τον μίστερ, Σούστερ; 
 
Ακριβός και με απαιτήσεις
Ο πρώτος ξένος προπονητής στον οποίο κτύπησε την πόρτα η Ομόνοια, μερικές ώρες μετά το διαζύγιο με τον Πάμπο Χριστοδούλου, ήταν ο Πέδρο Εμάνουελ. Ο Πορτογάλος «κόπηκε» γιατί είχε πολύ ψηλό κασέ (ζήτησε σχεδόν διπλάσιες απολαβές σε σχέση με αυτές που είχε στον Απόλλωνα) και κλειστό συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνη την διοίκηση της Ομόνοιας. 
 
Όσον αφορά τον Τζόζεφ Ζινμπάουερ, τον πρώτο Γερμανό που έπαιξε δυνατά στο ρεπορτάζ της Ομόνοιας, η επιτροπή που ανέλαβε την πρόσληψη του αντι-Πάμπου πληροφορήθηκε διάφορα που δεν ήταν στα υπέρ του κ. Ζινμπάουερ και γι’ αυτό παρά το ότι έγιναν προκαταρκτικές επαφές η περίπτωση του έμεινε στάσιμη.