«Θέλουμε ένα μετάλλιο»

Gold Coast – Αποστολή ΕΑΚ: Μικαέλο Παπαδάκης
 
Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου έκλεισε την Τρίτη (10/04) τα 25 της χρόνια και το γιόρτασε με μοναδικό τρόπο. Η Μαριώτα Αγγελοπούλου της έκανε το καλύτερο δώρο, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση και το κυπριακό δίδυμο πέρασε στους «4» των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, στη μεγαλύτερη επιτυχία της κοινής τους καριέρας στην άμμο και ταυτόχρονα μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού Μπιτς Βόλεϊ.
 
«Το γιορτάσαμε στο γήπεδο. Αύριο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι» είπε η Μαριώτα σε ερώτηση αν θα βγουν το βράδυ για τα γενέθλια της Μανωλίνας.
 
Την Τετάρτη (11/04) οι «M&M’s» θα παίξουν με τις Humana-Paredes/ Pavan, Νο1 στον κόσμο. Το παιχνίδι θα γίνει στις 12:30μμ, ώρα Κύπρου. Οι Καναδέζες πέρασαν σαν οδοστρωτήρας πάνω από τις Σκοτσέζες.
«Ένα μετάλλιο…»
«Δείξαμε ομαδικότητα. Ακολουθήσαμε βήμα – βήμα την τακτική. Η Μαριώτα πιστεύω δεν άφησε μπάλα να πέσει κάτω» εξήγησε πανευτυχής η Μανωλίνα στη μικτή ζώνη, αφότου επιβεβαίωσε πως η συμπαίκτρια της έκανε το παιχνίδι της ζωής της – και η ίδια φυσικά δεν υστέρησε, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μάχες στο φιλέ. Η Μαριώτα είπε πως «πιέζαμε συνεχώς στο σερβίς τη ψηλή παίκτρια της Νέας Ζηλανδίας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που είμαστε στην 4αδα. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ημιτελικό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ελπίζουμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο».
 
Έως τώρα η πιο μεγάλη επιτυχία των κοριτσιών ήταν η πέμπτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Κάτω των 18. Τα κορίτσια έκλεψαν καρδιές και είχαν την υποστήριξη των Αυστραλών που γέμισαν το γήπεδο. Στο τέλος από την εξέδρα τους έδωσαν και αναμνηστικά δωράκια.
Δυνατά και αποφασισμένα
Οι Κύπριες μπήκαν… φτιαγμένες στο παιχνίδι, με τρομερή ενέργεια, αυτοσυγκέντρωση αλλά και καθαρό μυαλό. Πριν οι Νεοζηλανδές καταλάβουν τι γινόταν, έχασαν το πρώτο σετ 21-10. Το δεύτερο σετ ήταν συγκλονιστικό. Οι «M&M’s» βρέθηκαν να χάνουν 5-3 όμως έκαναν το 7-5 με ένα απίστευτο ράλι: η Αγγελοπούλου έσωσε μια χαμένη μπάλα και στη συνέχεια τελείωσε τον πόντο με τρομερό κτύπημα. Το σετ πήγε στο 15-15 και 16-15 υπέρ των Νεοζηλανδών. Οι Κύπριες δεν είχαν πει την τελευταία λέξη. Με τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα, έκαναν το 18-16 και πήραν το σετ 21-17, μαζί και το παιχνίδι σε 38 λεπτά.

Φωτογραφίες: Χριστοδούλου Σελήνη Αλεξία