«Η μεγάλη διαφορά του ΑΠΟΕΛ με την Ομόνοια»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Όλα Μάλε" στο ραδιόφωνο του Super Sport FM 104.0 ήταν ο προπονητής του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, Τόνι Κωνσταντινίδης, ο οποίος μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας του, τις εμπειρίες στο εξωτερικό και την προοπτική του ΑΠΟΕΛ. 

Για την προπονητική του καριέρα…

«Κάποιοι γεννιούνται για να γίνουν αθλητές και άλλοι προπονητές. Ως παίκτης ήμουν μετριότατος. Οι πολλές ώρες που ασχολούμουν, με έκαναν να αγαπήσω πολύ το άθλημα. Η προπονητική είδα ότι έχει μια άλλη γοητεία. Η καριέρα μου ξεκίνησε από την Ομόνοια. Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια. Για να ξαναμπώ στο προσκήνιο, έπρεπε να κάνω ένα χρόνο στο Philips College. Τότε ήρθε η πρόταση της ΕΘΑ».

Για την Ομόνοια…  

«Η Ομόνοια έπρεπε να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα. Αυτή είναι η διαφορά με το ΑΠΟΕΛ που θέλουν να είναι σε όλα πρώτοι».

Για το πότε κατάλαβε ότι μπορεί να πάει στο εξωτερικό…

«Όταν ήρθαν τα δύο πρωταθλήματα με την ΕΘΑ. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να γίνω επαγγελματίας».

Για το πώς πήγε στο εξωτερικό…  

«Ως Κύπριος ήταν πολύ δύσκολο να πείσω ότι ήμουν καλύτερος από ένα Σέρβο, ένα Έλληνα, ένα Αμερικανό. Το 2013 πήρα το πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ και μου έκαναν πρόταση με μειωμένες αποδοχές. Ήρθε ένα τηλεφώνημα από ένα παίκτη που είχα στο ΑΠΟΕΛ που αγωνιζόταν στη Ρουμανία. Ήθελα πολύ να δουλέψω στο εξωτερικό. Πήγα στο Βουκουρέστι. Ήρθε ένα παιδί, όπως τον γορίλα και με πήρε και βρήκα τον ιδιοκτήτη. Ξεκίνησα για να πάω στην πόλη και ανέλαβα την ομάδα. Εκείνη η χρονιά άλλαξε την καριέρα. Το δεύτερο χρόνο έκλεισε η ομάδα λόγω του οικονομικού. Σε μια νύχτα εξαφανιστήκανε όλοι. Με την Ενέρτζια η επιτυχία μας χαρακτηρίστηκε ως μεγαλύτερη έκπληξη από την FIBA».

Για το επίπεδο στη Ρουμανία…

«Μου έκανε εντύπωση το επίπεδο των Ρουμάνων. Είτε κερδίσει, είτε χάσεις θα σε χειροκροτήσουν. Ενάμιση χρόνο δεν άκουσα ούτε μια βρισιά. Μια φορά με ξετίμησαν στη Ρουμανία και ήταν Έλληνας».

Για την Ελλάδα στην οποία εργάστηκε…

«Είναι τόσα πολλά τα συμφέροντα που πατούν επί πτωμάτων. Δεν διαφέρουμε και πολύ στην Κύπρο».