Ξανά Παγκόσμιος ο Κοντίδης - Πάει για το χρυσό μετάλλιο

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για τον Παύλο Κοντίδη. Ο Κύπριος ιστιοπλόος έχει εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν 2017-18, που διεξάγεται στο Gamagori της Ιαπωνίας και ολοκληρώνεται την Κυριακή (22/10), με την κούρσα μεταλλίων.
 
Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού έχει 41 βαθμούς ποινής, έναντι 38β του Sam Meetch. Καθώς οι βαθμοί στην κούρσα μεταλλίων μετρούν διπλοί, ο 27χρονος Ολυμπιονίκης θέλει να τερματίσει δύο θέσεις πάνω από το Νεοζηλανδό για να πάρει το χρυσό. Τρίτος με 65β είναι ο Βρετανός Chiavarini που δεν μπορεί να σπάσει το δίδυμο της κορυφής.
 
Το Σάββατο (21/10) έγινε μόνο μια ιστιοδρομία, λόγω άπνοιας. Ο Κοντίδης ήταν ένατος και ο Meech τρίτος, έτσι τον πέρασε στην κατάταξη,  μετά από οκτώ ιστιοδρομίες (αντί δέκα που είχαν προγραμματιστεί).
 
Η ζημιά για τον Παύλο έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (20/10), όταν μετά το τέλος της ημέρας ακυρώθηκε στην 5η ιστιοδρομία, όπου ήταν 7ος. Παρέμεινε μεν πρώτος, αλλά η διαφορά είχε μειωθεί από τους δέκα στους τρεις βαθμούς.