Αποθέωση στον παγκόσμιο πρωταθλητή, Παύλο Κοντίδη (pics+vids)

Στην Κύπρο έφτασε το βράδυ της Πέμπτης (21/9) ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των σκαφών τύπου Laser Παύλος Κοντίδης. Ο 27χρονος ιστιοπλόος έγινε αντικείμενο λατρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης», όπου τον υποδέχτηκαν η οικογένεια του, ο Δημήτρης Λεοντής αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, ο Γιάννος Φωτίου μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Νίκος Χαραλαμπίδης και μέλη του ΔΣ, εκπρόσωποι των χορηγών του, νεαροί ιστιοπλόοι, προπονητές, έφοροι και μέλη του Ν.Ο. Λεμεσού, καθώς και αρκετός κόσμος.

Στη Λεμεσό τον Κοντίδη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Νίκος Νικολαΐδης, σε τελετή που οργανώθηκε στο Δημαρχείο. Παρόντες ήταν βουλευτές, πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Νιώθω τεράστια περηφάνεια που κατάφερα ν’ ανέβω στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον όταν αυτό διεξαγόταν στο Σπλιτ, στον Όμιλο όπου από τα 16 μου κάνω προπόνηση. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν εκεί οι συναθλητές μου και τα μέλη του Ομίλου ήταν φανταστική. Σαν να ήμουν στη Λεμεσό» ήταν τα πρώτα λόγια του Κοντίδη επί κυπριακού εδάφους.

Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για τη θετική ενέργεια, τα μηνύματα και τις ευχές που έστελνε όλες αυτές τις μέρες. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την Πολιτεία που στέκεται δίπλα μου. Τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ, την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και φυσικά τους χορηγούς μου, που δεν είναι δίπλα μου μόνο στις νίκες αλλά και στα ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αυτοί δεν είναι άλλοι από την ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και την RCB Bank. Ευχαριστώ επίσης τους Υποστηρικτές μου, Stelios Foundation, AJK Wealth Management και το φίλο Βαρνάβα Βαρνάβα (VITA Construction)».

Σε σχετική ερώτηση για την αναποδιά που του έτυχε με το σκισμένο πανί και την εγκατάλειψη σε μια ιστιοδρομία στο μέσο του αγώνα ανέφερε: «δεν έπαψα να το πιστεύω. Σκίστηκε το πανί, δεν ήταν καθόλου δικό μου φταίξιμο. Ήταν καθαρά αστοχία υλικού. Εκεί παρακαλούσα το Θεό να μας δώσει τις συνθήκες για να κάνουμε τουλάχιστον δέκα ιστιοδρομίες, ώστε να σκαρτάρουμε δύο και να μπορώ να διεκδικώ το χρυσό ή έστω ένα μετάλλιο».

Του έγινε ερώτηση εάν αυτό το μετάλλιο είναι το ίδιο σημαντικό ή και δυσκολότερο από το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο: «Δεν μου αρέσει να τα συγκρίνω. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ξεχωριστοί, διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. Όλοι γνωρίζουμε το μεγαλείο τους. Όμως όσοι είναι στον ιστιοπλοϊκό κόσμο ξέρουν πόσο δύσκολο είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Laser. Όλα τα μεγάλα ονόματα που βρίσκονται στον αγώνα είναι θρύλοι της ιστιοπλοΐας. Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι ανάμεσά τους. Ήταν το μετάλλιο που μου έλειπε. Το ονειρευόμουν. Τα κατάφερα». 

Στέλνοντας μήνυμα στους νέους σημείωσε πως «όλα είναι εφικτά φτάνει να το ονειρευτείς και να μην φοβηθείς να θέσεις ψηλούς στόχους. Χρειάζεται θέληση, επιμονή, υπομονή, σκληρή δουλειά, προσπάθεια και όλα μπορούν να γίνουν».

Τέλος, ο Παύλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο. Ο Κοντίδης μείνεις μόλις 2-3 μέρες στην Κύπρο, καθώς αναχωρεί για προετοιμασία ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται τον ερχόμενο μήνα.