Ελλαδάρα έτοιμη για μετάλλιο... βύθισε το Μαυροβούνιο!

Πανέτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά εμφανίστηκε η εθνική ομάδα πόλο στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βουδαπέστης! Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρωσία - Ουγγαρία, το βράδυ της Πέμπτης στις 21:30.
 
Ονειρική η εμφάνιση των παικτών του Θοδωρή Βλάχου για τρία οκτάλεπτα, στο τέταρτο δεν χρειάστηκε παρά μια διαχείριση χρόνου και δυνάμεων, αφού το προβάδισμα σε εκείνο το σημείο ήταν απίθανο να ανατραπεί.
 
Το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με την Ελλάδα να προηγείται με 1-0 και να δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα. Το δεύτερο, όταν η εθνική μας βρήκε ρυθμό και στην επίθεση, εξελίχθηκε σε περίπατο και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Βλάχου να προηγηθούν με 6-2.
 
Οι διεθνείς μας συνέχισαν το ρεσιτάλ και στο τρίτο οκτάλεπτο, καθώς το επιμέρους 4-1 σήμαινε πως στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο αρκούσε το παιχνίδι με το ρολόι για την πρόκριση.
 
Εκπληκτική εμφάνιση από την Ελλάδα, πρώτος μεταξύ ίσων ο Φουντούλης με τέσσερα γκολ και μαεστρική καθοδήγηση των συμπαικτών του. Το Μαυροβούνιο ήταν καθηλωμένο για τρία οκτάλεπτα και όταν μπήκε στο ματς ήταν αργά.
 
Ο νικητής του ζευγαριού Ουγγαρία - Ρωσία θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας στην ημιτελική φάση.
 
Μαυροβούνιο - Ελλάδα 7-12
 
Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-5, 1-4, 4-2
 
Μαυροβούνιο: Ν. Λάζοβιτς, Ντράσκο Μπρούλιαν 1, Μ. Μπανίτσεϊτς, Μ. Πέτκοβιτς 1, Ντάρκο Μπρούλιαν 1, Α. Ράντοβιτς 2, Ν Ντράσκοβιτς, Α. Ουκρόπινα, Ν. Ράντοβιτς, Σ. Μίσιτς 1, Ο. Τσούκοβιτς, Ν. Μούρισιτς 1, Μ. Σκεπάνοβιτς.
 
Ελλάδα: Κ. Φλέγκας, Κ. Γενηδουνιάς 1, Β. Δελακάς, Γ. Δερβίσης 1, Γ. Φουντούλης 4, Μ. Καπότσης, Κ. Ποντικέας, Σ. Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1, Κ. Μουρίκης 1, Χ. Κολόμβος 1, Α. Γούνας 2, Α. Βλαχόπουλος 1, Μ. Ζερδεβάς.
Πηγή: sport24.gr