«Στα 33 του ο Μάρκος θα πάει στρατό, εφόσον…»

Τη δική του θέση μετά το σάλο που ξεκίνησε για τη μη συμμετοχή του στους αγώνες του Ντέιβις Καπ κόντρα στην Τουρκία έδωσε ο Μάρκος Παγδατής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτη» και την Άντρη Χρίστου Βεντούρη.
 
Ο Κύπριος αντισφαιριστής είπε: «Εδώ και τέσσερα χρόνια έχω κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια θεωρώ ότι έχω κάνει σωστό προγραμματισμό για να ξαναφτάσω εκεί που θέλω να είμαι, δηλαδή στους πρώτους 30 του κόσμου. Φέτος, πριν καν γίνει η κλήρωση του Ντέιβις Καπ, αποφάσισα ότι την βδομάδα που ακολουθούσε του Αυστραλιανού Όπεν, δεν θα έπαιζα. Θα ξεκουραζόμουν».
 
Όπως επεσήμανε, πήρε τη σχετική απόφαση από τον Σεπτέμβριο και σε ερώτηση αν μπορούσε να παίξει με την Εθνική παραλείποντας το επόμενο πρωτάθλημα για να ξεκουραστεί, απάντησε: «Ο δεύτερος λόγος απαντά στην ερώτηση σου. Έχω σπόνσορες και στα συμβόλαια που έχω μαζί τους υπάρχει ρητός όρος που λέει ότι πρέπει να παίξω πάνω από 35 πρωταθλήματα αυτή τη χρονιά για να τους κρατήσω για το 2018».
 
Για τον αν θα παίξει στους επόμενους αγώνες Ντέιβις Καπ με την Τυνησία απάντησε:  «Δεν ξέρω. Όπως είδες δεν έπαιξα Ντέιβις Καπ αλλά δεν μπόρεσα λόγω του τραυματισμού που με ταλαιπωρεί να παίξω και στα επόμενα δυο πρωταθλήματα που έπρεπε να παίξω. Στη Ρωσία και στο Ρότερνταμ. Το πρόγραμμα αλλάζει μέσα στην χρονιά. Δεν μπόρεσα να παίξω σε αυτά τα δυο πρωταθλήματα, θα πρέπει να πιεστώ λίγο περισσότερο στη συνέχεια. Άρα δεν μπορώ να απαντήσω τώρα αν θα είμαι παρών με την Τυνησία».
 
Στρατός και φοροαπαλλαγή
Σχετικά με τις αναφορές κάποιων ότι ο Μάρκος Παγδατής δεν έκανε στρατό απάντησε για το αν πήρε απαλλαγή ή αναστολή:
«Υπάρχει μια τεράστια διαφορά σε αυτά τα δυο! Πήρα αναστολή μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου»!
 
Σε συμπληρωματική τοποθέτησή του ο δικηγόρος του, Μάικλ ΜακΜπράιτ, είπε: ««Στα 33 του χρόνια ο Μάρκος θα πάει στρατό, εφόσον δεν παίζει ακόμα τένις. Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο. Λέχθηκαν διάφορα περί φορολογιών του Μάρκου. Από το 2006 μέχρι σήμερα είναι φορολογικός κάτοικος Κύπρου.
 
Αυτό σημαίνει ότι φορολογείται στην Κύπρο για το παγκόσμιο εισόδημα το οποίο έχει ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να πάει Ντουμπάι, Μόντε Κάρλο κλπ και να μην φορολογείται. Η αγάπη του προς την Κύπρο τον έφερε εδώ, με το αζημίωτο βέβαια. Πληρώνει κανονικότατα τους φόρους του ως να είναι στην Κύπρο και να δουλεύει, ενώ δουλεύει στο εξωτερικό. Έχω ζητήσει φορολογικές δηλώσεις και μπορώ να στις δώσω. Όλα αυτά είναι εικασίες και μάλιστα κακόβουλες».