Κλάφτα Χαράλαμπε (Πάμπο) αν αυτόν περίμενες τρεις μήνες

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και πολλές φορές οι λεπτομέρειες το κάνουν (πολύ) σκληρό. Κοτζάμ Ρομπέρτο Μπάτζιο έχει σημαδευτεί από το χαμένο πέναλτι στο Μουντιάλ του 1994 με τη Βραζιλία. Κανείς δεν του λέει μπράβο που οδήγησε την «σκουάντρα ατζούρα» ένα βήμα μακριά από το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά έμεινε στην ιστορία για το πέναλτι που έστειλε στα «περιστέρια».

Το ντέρμπι της Ομόνοιας με την Ανόρθωση παύει να υπάρχει από την στιγμή που ο Φελτχούιζεν κάνει ένα λάθος στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων που ενδεχομένως να μην έκανε ένα 15χρονο και στερεί από τους «πράσινους» τη νίκη.

Μια νίκη που θα ήταν η τρίτη συνεχόμενη και η τρίτη σε ισάριθμους αγώνες απέναντι σε ομάδα της πρώτης εξάδας. Η Ομόνοια δεν ήταν εντυπωσιακή στον αγώνα με την Ανόρθωση. Δεν ήταν καν καλύτερη από τον αντίπαλο της. Είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο ματς στο 56’ όταν κατάφερε να σκοράρει με τον Λόπες πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Ανόρθωσης.

Ακολούθως δεν «σκότωσε» τον αγώνα με δεύτερο γκολ στο δοκάρι του Ντάρμπισαϊρ στο 78’, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους που άφησε στα μετόπισθεν η Ανόρθωση. Το τελευταίο δεκάλεπτο την έπιασε το σύνδρομο… ηττοπάθειας, κλείστηκε στα καρέ της προσπαθώντας με νύχια και δόντια να απομακρύνει τις επιθετικές ενέργειες της Ανόρθωσης.

Και τα κατάφερνε μια χαρά. Έστω και έτσι, με άγχος, αχ και βαχ ήταν κοντά σε μια σπουδαία νίκη που θα της επέτρεπε να κτίσει σε αυτή, να γίνει ακόμα καλύτερη και να δει με αισιοδοξία το μέλλον.

Μέχρι που ήρθε η «μοιραία» για το «τριφύλλι» φάση του 96’ και ο Φελτχούιζεν έκανε και πάλι το «θαύμα» του. Το είχε κάνει και κόντρα στον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις. Και να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνει ξανά στο μέλλον αν συνεχίσει να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια.

Είναι απορίας άξιο με ποια λογική και με ποιες συστάσεις ο Πάμπος Χριστοδούλου περίμενε τρεις ολόκληρους μήνες το «ναι» αυτού του τερματοφύλακα (ο Θεός να τον κάνει τερματοφύλακα) το καλοκαίρι. Πού τον είδε και εντυπωσιάστηκε; Τι στοιχεία ικανού τερματοφύλακα εντόπισε σε αυτόν;

Οι πετυχημένες ομάδες κτίζονται από έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, πολύ απλά γιατί το λάθος του τερματοφύλακα στοιχίζει περισσότερο από κάθε άλλου. Και ο Πάμπος Χριστοδούλου με την επιλογή του Ολλανδού βγάζει τα μάτια του μόνος του.

Η ώρα του Χριστοδούλου
Οι τραγικές εμφανίσεις του Φελτχούιζεν και ο τραυματισμός του Παναγή, ανοίγουν τον δρόμο στον Ανδρέα Χριστοδούλου. Δεν είναι ρίσκο η χρησιμοποίηση του πολύ απλά γιατί ο 20χρονος διεθνής με την Ελπίδων είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που διαθέτει αυτή την στιγμή στο ρόστερ της η Ομόνοια.