«Κάμε το μωρό μου να χαρεί ρε Ομόνοια»

«Άλλοι το λένε αγάπη, άλλοι λατρεία και άλλοι ιδέα. Αυτό το συναίσθημα, δεν πρόκειται να το νιώσει κανείς αν δεν έχει μεγαλώσει με αυτή την ομάδα. Είναι σαν το σκουλήκι μέσα σου», εκμυστηρεύτηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης του «τριφυλλιού» ένας αγνός φίλαθλος της Ομόνοιας.

Αλήθεια, εάν κάποιος άσχετος από μπάλα παρακολουθούσε από μία γωνία την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των «πράσινων» στην πρώτη προπόνηση στο «Ηλίας Πούλλος», θα έλεγε ότι αυτή η ομάδα παίρνει τα πρωταθλήματα σερί. Οι ιαχές και τα βροντερά συνθήματα, «ξύπνησαν» στους παρευρισκόμενους ένδοξες εποχές της Ομόνοιας. Εποχές όπου οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν για το «τριφύλλι» στο στήθος και για εκείνον τον απέραντο «λαό».

Την αστείρευτη δίψα για πρωτάθλημα ωστόσο, την απέδειξαν για ακόμη μια φορά οι «πράσινοι». Περισσότεροι από δύο χιλιάδες οπαδοί της ομάδας, βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο στο Γέρι, για να δώσουν μαζικά το ηχηρό μήνυμα «Φέρτε το πρωτάθλημα στον πράσινο λαό».

Δεν κουράστηκαν και ούτε βαρέθηκαν. Η υπομονή τους στο τέλος κάθε σεζόν τα τελευταία χρόνια φτάνει στα όρια. Ειδικότερα την τελευταία σεζόν που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν καν την έξοδο στην Ευρώπη. Μα αυτοί είναι πάλι εκεί. Εκεί, για να στηρίξουν αυτή την αγάπη που φέρει στο όνομα Ομόνοια.

Ανάμεσα τους και αρκετά μικρά παιδιά, που αναμένουν καρτερικά τις επιτυχίες της ομάδας τους, που ακόμη δεν έζησαν. «Κάμε το μωρό μου να χαρεί ρε Ομόνοια», αναφώνησε ένας πατέρας σε κάποια στιγμή της προπόνησης, έχοντας τον μικρό του γιο στην πλάτη του, για να του πει στη συνέχεια «κάποτε θα καταλάβεις και εσύ τι είναι Ομόνοια».

Όντως, μέσα από όλα αυτά τα μικρά – μικρά, που για μερικούς ίσως να φαίνονται αρρωστημένα, αντιλαμβάνεσαι ότι για κάποιους το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα άθλημα. Είναι η ίδια τους η ζωή…