Που πήγε το πάθος και το πνεύμα κόουτς;

Η παραδοχή του τεχνικού του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Κρίστιανσεν, με το πέρας της αναμέτρησης στη διάσκεψη Τύπου, ότι η ομάδα δεν είχε το πνεύμα της σημαντικότητας του παιχνιδιού απέναντι στην ΑΕΚ αλλά και την έλλειψη πάθους, καθρεφτίζει με κάθε τρόπο και την εικόνα που είδαμε στο γήπεδο.

Αν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ οι «γαλαζοκίτρινοι» με το αμφισβητούμενο τέρμα του Μοράις στο 8’, οι «μηχανές» ωστόσο έσβησαν από νωρίς. Χωρίς να είναι απαιτητικοί και να διεκδικούν χώρους στο γήπεδο, οι «γαλαζοκίτρινοι», επαναπαύτηκαν με το υπέρ τους προβάδισμα. Σίγουρα, εάν ο Εμπεσίλιο εκμεταλλευόταν το άχαστο τετ α τετ, μετά από την ωραία πάσα του Πιέρου, η νίκη θα κλείδωνε και τα δεδομένα στην παρούσα φάση θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Η πραγματικότητα όμως αυτή τη στιγμή είναι διαφορετική. Η ΑΕΚ, ανέβασε στροφές και εκμεταλλευόμενη τη «χαλαρότητα» του ΑΠΟΕΛ να διατηρήσει απλά το στενό προβάδισμα, έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Μυτίδης και Λαρένα, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μία σπουδαία ανατροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, που φέρνει τους Λαρνακείς (ξανά) στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Αναμφισβήτητα, δεν μπορεί να χάνεται το δάσος για το δέντρο, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» με το +6 από την ΑΕΚ, και το +7 από τον Απόλλωνα (με αγώνα λιγότερο), παραμένουν ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ποιότητα και η πληθώρα στο ρόστερ του Τόμας Κρίστιανσεν όμως, δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους εμφανίσεις χωρίς πνεύμα και πάθος. Οι απαιτήσεις από μία ομάδα όπως τον ΑΠΟΕΛ, που θέλει να χρίζεται ως πρωταθλητής είναι πολλές, γι’ αυτό και η αναδιαμόρφωση της εικόνας που παρουσιάστηκε στην «Αρένα» αποτελεί μονόδρομος για τον Δανό τεχνικό.