Και πώς να το χάσει;

Ο ΑΠΟΕΛ είναι +7 από την ΑΕΚ (έχει ματς λιγότερο) και +7 από τον Απόλλωνα. Σε 9 αγωνιστικές, έχοντας από δύο αγώνες με την καθεμιά τους, λογικά οι διαφορές είναι ανατρέψιμες. Αυτό τουλάχιστον υπαγορεύει η μαθηματική λογική.

Η ποδοσφαιρική λογική όμως είναι λίγο διαφορετική.

Λένε πως το κυριότερο, ίσως, χαρακτηριστικό μιας πρωταθλήτριας ομάδας είναι ότι κερδίζει όταν δεν παίζει καλά. Η’ ότι δεν χάνει, όταν όλα συνηγορούν πως το μοιραίο είναι αναπόφευκτο. Με εξαίρεση το Απόλλωνας - ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο, σε όλα τα άλλα παιχνίδια που ο ΑΠΟΕΛ ήταν για να χάσει, τελικά δεν έχασε.

 

 

Και στα δύο τελευταία που δεν έπαιξε καθόλου καλά, με Ομόνοια και Ανόρθωση, εν τέλει κέρδισε. Ενώ η ομάδα της Λεμεσού, παράδειγμα, με τον Εθνικό και την Ανόρθωση, που τις στράβωσαν τα παιχνίδια, δεν κέρδισε.

Δεν χωράει αμφιβολία πως η δυσκολότερη ομάδα για να κερδίσει κάποιος (και) στο φετινό Πρωτάθλημα Cyta, είναι ο ΑΠΟΕΛ. Όταν αυτή η ομάδα έχει και διαφορά από τους αντιπάλους της -οπότε τη βολεύουν και οι ισοπαλίες- τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτούς.

Το μειονέκτημα του ΑΠΟΕΛ στη (διαφαινόμενη) μάχη με ΑΕΚ και Απόλλωνα, είναι πως σε τέσσερις αγώνες δεν έχει κερδίσει κανέναν από τους δύο. Έχασε μια φορά από τους Λεμεσιανούς, ενώ τα άλλα τρία έκατσαν στο «Χ».

Χωρίς να μπαίνω σε αγωνιστικές αναλύσεις, εάν η ευκολία με την οποία κερδίζει ο ΑΠΟΕΛ συνεχιστεί, παράλληλα με τις δυσκολίες που βρίσκουν οι διώκτες του, δεν βλέπω πως οι γαλαζοκίτρινοι θα χάσουν το πέμπτο σερί πρωτάθλημα, όταν μάλιστα θα τους αρκούν και οι ισοπαλίες για να τα καταφέρουν.