Απλά τα πράγματα, ο Ολυμπιακός ανήκει στην Α' κατηγορία

Τέσσερα χρόνια στην Β’ κατηγορία, για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι μαυροπράσινοι έλειψαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την μεγάλη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Βαθμολογικά ακόμη δεν οριστικοποιήθηκε η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, όμως με βάση τα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, θεωρώ ότι ακόμη και αν αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός… δεν θα πεθάνει αλλά θα την γλιτώσει με κάποιες γρατζουνιές.

Με απλά λόγια, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μόνο εάν ο Ολυμπιακός δεν θέλει να ανεβεί κατηγορία, δεν θα κερδίσει την άνοδο. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα, με την προοπτική της ανόδου. Αρκεί κάποιος να ρίξει μία ματιά στο βίντεο των πανηγυρισμών στο τρίτο τέρμα της ομάδας κόντρα στην ΕΝΑΔ. Πάθος και δύναμη για επίτευξη του μεγάλου στόχου, του μεγαλύτερου ονείρου τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η ομάδα της Λευκωσίας μπορεί να μην εκπέμπει τη δυναμική παλιών εποχών, όμως για διάφορους λόγους είναι από τις παραδοσιακές ομάδες της Α’ κατηγορίας. Γι' αυτό αξίζει ανάλογου σεβασμού.

Ο Ολυμπιακός είναι από τις μικρομεσαίες ομάδες με μεγάλη ιστορία και αρκετό κόσμο στο πλευρό του. Δεν μπορεί να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι είναι στην 4η θέση της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α’ κατηγορία. Μονάχα ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ και η Ανόρθωση τον ξεπερνούν.

Ο Ολυμπιακός ανήκει στην Α’ κατηγορία και τη νέα σεζόν θα αποκατασταθεί η τάξη – εφόσον δεν γίνει το αναπάντεχο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. 

stelios.steliou@imhbusiness.com