Με ανατροπή η Σαχτάρ, 2-1 τη Ρόμα

H Ρόμα προηγήθηκε με τον Ουντέρ, ο Άλισον έκανε εξαιρετική εμφάνιση, αλλά η Σαχτάρ στο 2ο 45άλεπτο ήταν τρομερή, έκανε την ανατροπή και ίσως η νίκη με 2-1 να την αδικεί (videos)

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν αρκετά... δυναμικό, με τη Ρόμα να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 6', με τον Πιάτοβ να σταματά τον Τζέκο και τον Φάσιο να αστοχεί εν συνεχεία, ενώ η Σαχτάρ απείλησε στο 9' με τον Μπερνάρντ και στο 13' με τον Μάρλος.

Από κόρνερ του Αλεξάντρ Κολάροβ, ο Κώστας Μανωλάς πήρε ανενόχλητος κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ήταν άστοχος, κάνοντας Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο να "χτυπιέται" στον πάγκο.

 

Ο Ιταλός τεχνικός όμως πανηγύρισε στο 41ο λεπτό, όταν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του, ο Τζενγίζ Ουντέρ, άνοιξε το σκορ, καθώς απ' την εξαιρετική πάσα του Έντιν Τζέκο βρέθηκε τετ-α-τετ από δεξιά με τον Πιάτοβ, κοντρόλαρε με το δεξί και πλάσαρε με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ουκρανού πορτιέρε.

Ο 20άχρονος Τούρκος εξτρέμ έκανε ντεμπούτο στο Champions League, ενώ πετυχαίνει το 5ο του γκολ με τη φανέλα της Ρόμα. Τα πρώτα 4 τα έχει πετύχει στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας! Έχει δηλάδή 5 γκολ στα τελευταία 4 ματς (το καλοκαίρι η Ρόμα τον απέκτησε απ' την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ με 13.400.000 ευρώ).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45αλέπτου η Σαχτάρ έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ορντέτς να παίρνει τη θέση του Κίβτσοβ, ο οποίος γύρισε το πόδι του, σε μία 'μονομαχία" με τον Τζέκο.

Απο μπαλιά του Ρακίτσι απ' το κέντρο της άμυνας προήλθε το γκολ της ισοφάρισης της Σαχτάρ στο 52'. Ο Φλορέντσι έκανε λάθος και δεν κατάφερε να σταματήσει την πορεία της μπάλας, ο Φακούντο Φερέιρα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μανωλάς τον πρόλαβε, αλλά ο Αργεντινός έκανε μια φανταστική προσπάθεια, έκανε "ποδιά" στον Έλληνα αμυντικό, φέρνοντας την μπάλα στο δεξί, με το οποίο πλάσαρε ιδανικά τον Άλισον για το 1-1.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Ρόμα στο 56' έκανε μία τρομερή απόκρουση με το αριστερό χέρι, σε σουτ του Μάρλος από κοντά, ενώ στο 63' έκανε ξανά εξαιρετική επέμβαση σε μακρινό σουτ του Τάιζον.

Η ανατροπή για τη Σαχτάρ ολοκληρώθηκε στο 71ο λεπτό, με τον Φρεντ να κάνει το 2-1 με απευθείας εκτέλεση. Ο Άλισον προσπάθησε, αλλά πραγματικά η εκτέλεση του Βραζιλιάνου μέσου ήταν τέλεια, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρια και εν συνεχεία να καταλλήγει εντός τέρματος.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων η Σαχτάρ έφτασε... μια ανάσα απ' το 3-1, καθώς ο Φακούντο Φερέιρα σούταρε μέσα απ' τη μικρή περιοχή, αλλά ο Άλισον βρήκε την μπάλα με το χέρι και εν συνεχεία τη σταμάτησε ο Μπρούνο Πέρες, αν και πεσμένος στο έδαφος!

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Μπουτκό, Κρίβτσοβ (45'+3 Οντέτς), Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Φρεντ, Τάιζον, Μάρλος, Μπερνάρντ, Φακούντο Φερέιρα.

ΡΟΜΑ: Άλισον, Φλορέντσι (72' Μπρούνο Πέρες), Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Ντε Ρόσι, Στρόουτμαν, Ναϊνγκολάν (83' Ντεφρέλ), Τζενγίζ Ουντέρ (72' Ζέρσον), Περότι, Τζέκο.

Σκόρερς: 52' Φακούντο Φερέιρα, 71' Φρεντ / 41' Τζενγίζ Ουντέρ

Γήπεδο: "Metalist Stadium", Χάρκιβ

Διαιτητής: Γουίλι Κόλουμ (Σκωτία)

 

Πηγή: www.sport24.gr