Η Ατλέτικο «λιγουρεύεται» Γιουρόπα Λιγκ ελέω… ΑΠΟΕΛ!

Μετά το 4-1 στο «Τέλια Πάρκεν» η πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ αναμένει απλώς την τυπική επικύρωσή της στον αυριανό επαναληπτικό. Η Κοπεγχάγη του Πιέρου Σωτηρίου αποδείχθηκε χαμηλό εμπόδιο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι βλέψεις της οποίας εκτείνονται ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Πέραν της ποιότητας στο ρόστερ οι «ροχιμπλάνκος» αισιοδοξούν για την πορεία τους στο θεσμό, καθώς ανακαλύπτουν διαρκώς κοινά σημεία ανάμεσα στην τρέχουσα περίοδο και την αντίστοιχη προ οκταετίας, όταν είχαν κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ τερματίζοντας μια περίοδο 48 ετών δίχως ευρωπαϊκό τίτλο.

Το πρώτο είναι πως, όπως και την περίοδο 2009/10, η Ατλέτικο βρέθηκε στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, επειδή τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη χρονιά ήταν η Καραμπάγκ η πιο αδύναμη ομάδα, την οποία οι Μαδριλένοι απέτυχαν εις διπλούν να καταβάλουν (0-0 εκτός, 1-1 εντός). Το 2009 είχαν πάθει ακριβώς το ίδιο πράγμα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (0-0 εντός, 1-1 εκτός), ενώ ακόμη ένας κοινός παρονομαστής ήταν η παρουσία στον όμιλο της Τσέλσι, απέναντι στην οποία οι «ροχιμπλάνκος» και στις δύο σεζόν μέτρησαν από μία ήττα και μία ισοπαλία.

Προ οκταετίας, καθ’ οδόν για τον θρίαμβο στο Γιουρόπα Λιγκ, η Ατλέτικο είχε αποκλείσει διαδοχικά τις Γαλατασαράι, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λίβερπουλ, ενώ στον τελικό είχε επικρατήσει της Φούλαμ. Στη Μαδρίτη αισιοδοξούν πως η Κοπεγχάγη θα αποδειχθεί απλώς το πρώτο εμπόδιο στην πορεία για τον τρίτο τίτλο του Γιουρόπα Λιγκ…