Έτοιμη για το παγκόσμιο στέμμα η Ρεάλ

Aς το δούμε ρεαλιστικά: έστω ότι δεν βλέπατε το ματς και, την ίδια στιγμή, αρνούσασταν πεισματικά να τσεκάρετε στο κινητό σας πόσο είναι το σκορ στον ημιτελικό της Αλ Τζαζίρα κόντρα στη Ρεάλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Κι έστω ότι σας έλεγε κάποιος τ' ακόλουθα στατιστικά: 6-35 προσπάθειες για γκολ, 0-19 τα κόρνερ, 30%-70% κατοχή- ολ' αυτά υπέρ της ομάδας του Ζιντάν. Αν σας ρωτούσαν ποιο ποντάρετε ότι είναι το τελικό σκορ του παιχνιδιού θα λέγατε κάτι που θα παρέπεμπε σε άνισο αγώνα πόλο, ας πούμε 1-14, σωστά;  

Λάθος: στο σημερινό ματς η Ρεάλ λίγο έλειψε ν' αποκλειστεί από την απίθανη Αλ Τζαζίρα, καθώς η Τύχη της γύριζε συνεχώς την πλάτη, ενώ έπεσε πάνω στο «τείχος» Αλ Κασίφ στο πρώτο ημίχρονο. Κάπως έτσι, επικράτησε μόλις με 1-2, με τον Ζιντάν να ευγνωμονεί τον Ύψιστο που δεν έχει πλέον μαλλιά, καθώς θα είχαν ασπρίσει για πλάκα μέσα σε 90 λεπτά. 

Στο πρώτο μέρος ο Κριστιάνο είδε τον Κασίφ να του λέει 5 απανωτά «όχι» (5΄, 7΄, 10', 12΄ και 24΄) και μια του προσπάθεια να σταματάει στο δοκάρι, ο Μόντρις (8΄) απέτυχε κι αυτός, ενώ το γκολ του Κασεμίρο στο 31΄ ορθώς ακυρώθηκε- κάνα... πεντάλεπτο μετά- με τη χρήση του VAR λόγω οφσάιντ του Μπενζεμά. 

Και, όπως συμβαίνει συνήθως στο ποδόσφαιρο, αντί για να είναι το σκορ κάτι σαν 0-4, αυτός που χάνει τις ευκαιρίες δέχτηκε ένα υπέροχο γκολ: ο Ρομαρίνιο (γιος του θρυλικού Ρομάριο) πήρε την μπάλα εντός περιοχής και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0 υπέρ των Αράβων. 

Τα πράγματα, μάλιστα, θα μπορούσαν να είναι απείρως χειρότερα για τους τυπικά φιλοξενούμενους σήμερα, αν δεν υπήρχε το «άγιο»- μα κι ελαφρώς ενοχλητικό- VAR: η Αλ Τζαζίρα ξεδίπλωσε ιδανική αντεπίθεση στο 47΄, η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κέιλορ Νάβας, όμως το τέρμα (σωστά και πάλι) ακυρώθηκε ως οφσάιντ με χαρακτηριστική καθυστέρηση. 

Από κείνο το σημείο κι έπειτα οι «Μερένχες» πάτησαν εκ νέου το πόδι στο γκάζι υπό τον απτό φόβο του αποκλεισμού και έφτασαν στην ισοφάριση με «τούβλο» εντός περιοχής του Κριστιάνο στο 53΄. Μ' αυτό το γκολ ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφτασε τα 6 στο Παγκόσμιο Συλλόγων και έγινε ο πρώτος σκόρερ του θεσμού, αφήνοντας πίσω του Μέσι, Σουάρες και Ντελγκάδο. 

Αντί ν΄ακολουθήσει αγωνιστική καταιγίδα λευκού χρώματος, όμως, ο Μπενζεμά σημάδεψε δις τα δοκάρια μέσα σ' ένα τετράλεπτο (66΄- 69΄), ο Ασένσιο αστόχησε από καλή θέση στο 72΄ και χρειάστηκε ένα σουτ του νεοεισελθόντος Μπέιλ στο 81΄, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα «έγραψε» το 1-2. Ο Ουαλός, μάλιστα, θα μπορούσε να 'χει πετύχει και τρομερό γκολ στο 88΄ με δυνατο γυριστό, όμως ο Αλ Σεναάνι (που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Αλ Κασίφ στο 51΄) απέκρουσε.

Κάπως έτσι, με πολύ κόπο και ιδρώτα, ο Ζιντάν κέρδισε τον Τεν Κάτε και το Σάββατο η Ρεάλ απέναντι στην Γκρέμιο θα προσπαθήσει να κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο για 6η φορά στην θρυλική ιστορία της και 2η συνεχόμενη.

Και μπορεί το συγκεκριμένο πετράδι να μην είναι το πιο φωτεινό στην κορώνα της Βασίλισσας, όμως δεν παύει να είναι ένα πετράδι.

Πηγή: sdna.gr