«Καρπαζιά στο σβέρκο», «ψευτογίγαντας», «γυμνή φρίκη»!

Έχει χαρακτηριστεί το «τριήμερο της αλήθειας» σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη Γερμανία. Μετά το πρωτοφανές κάζο στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, στο πλαίσιο της οποίας οι εκπρόσωποι της Μπούντεσλιγκα δεν πανηγύρισαν ούτε μία νίκη, οι Γερμανοί ανέμεναν από τις ομάδες τους να αμβλύνουν τις αλγεινές εντυπώσεις. Στο χθεσινό παιχνίδι στο ΓΣΠ η Ντόρτμουντ απέτυχε παταγωδώς σε αυτήν την αποστολή και τα εγχώρια Μ.Μ.Ε. δεν χαρίστηκαν στο ελάχιστο στην ομάδα του Πέτερ Μπος. Ο REPORTER συνέλεξε και παραθέτει τους τίτλους και τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τα ρεπορτάζ των κορυφαίων γερμανικών εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων.
kicker
Μόνο 1-1! Ο Μπούρκι γκελάρει, ο Σωκράτης σώζει τον βαθμό
Το τελειωτικό χτύπημα στις ελπίδες για πρόκριση;

Με μια καρπαζιά στο σβέρκο είναι υποχρεωμένη να κάνει το ταξίδι της επιστροφής η Ντόρτμουντ. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ οι Βεστφαλοί πήραν μόνον το 1-1, το οποίο αποτελεί το επόμενο μεγάλο πλήγμα στις ελπίδες για πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Η Ντόρτμουντ επιθετικά ουδέποτε έπιασε ρυθμό και πίσω ο Μπούρκι υπέπεσε σε τεράστια γκάφα. Στο τέλος ο Σωκράτης έσωσε τουλάχιστον την τρίτη θέση, κάτι για το οποίο ουδείς στην Μπορούσια επιτρέπεται να χαίρεται.

BILD
Κολοσσιαία γκάφα Μπούρκι, η Ντόρτμουντ σχεδόν εκτός!

Αυτό ήταν μάλλον για την Ντόρτμουντ! Μετά το οδυνηρό 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο οι ελπίδες για πρόκριση στη φάση των 16 έχουν εκτοξευτεί στη σφαίρα του ονείρου! Η Ντόρτμουντ δεν βρήκε λύση απέναντι στην καλά στημένη άμυνα των γηπεδούχων. Οι λιγοστές ευκαιρίες ήταν ακίνδυνες. Ευτυχώς η Μπορούσια κατάφερε να αποτρέψει την ήττα.

WELT
Το διπλό λάθος του Μπούρκι σφράγισε την καταστροφή της Ντόρτμουντ

Το 1-0 των μέχρι στιγμής δίχως νίκη Κυπρίων δεν ήταν άδικο. Μέχρι το 1-0 στο 62’ στην Ντόρτμουντ δεν είχε βγει τίποτε, επιθετικά η ομάδα του Πέτερ Μπος ήταν ανύπαρκτη και στην άμυνα έδειχνε ανασφαλής. Η απόλυτα απαραίτητη νίκη απέναντι στους δευτεροκλασάτους για το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ Κύπριους αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ μακριά για την πρωτοπόρο της Μπούντεσλιγκα, η οποία δεν είχε εμπνεύσεις, ήταν καχεκτική και τρομακτικά ακίνδυνη. Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν απών στο γήπεδο.

F.A.Z.
Η Ντόρτμουντ απειλείται με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ

Τρία παιχνίδια και ουδεμία νίκη: μετά την καταστροφική εμφάνιση απέναντι στο αουτσάιντερ ΑΠΟΕΛ η Ντόρτμουντ κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στα επόμενα τρία παιχνίδια η Μπορούσια χρειάζεται ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

SPIEGEL
Περισσότερο ψέμα παρά γίγαντας

Μετά το 1-1 στη Λευκωσία ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ μόνο θεωρητικά μπορεί ν’ αποτραπεί για την Ντόρτμουντ. Οι λόγοι για το απογοητευτικό αποτέλεσμα: μια κακή απόδοση, ένας γκαφατζής τερματοφύλακας κι ένας γυρολόγος. Η Ντόρτμουντ είχε χαρακτηριστεί ψευτογίγαντας μετά την ήττα από τη Λειψία, διότι έδειχνε καλό πρόσωπο μόνον απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους. Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε ότι δεν χρειάζεται καν μια κορυφαία ομάδα, για να δημιουργήσει προβλήματα στην Μπορούσια.

RevierSport
Γυμνή φρίκη για την Ντόρτμουντ

Μ’ ένα τεράστιο διπλό σφάλμα ο Μπούρκι άνοιξε το δρόμο για το 1-0 του ΑΠΟΕΛ και έβαλε το δικό του λιθαράκι, προκειμένου η Ντόρτμουντ να μην πάρει κάτι περισσότερο από το 1-1 απέναντι στο αουτσάιντερ. Η Μπορούσια πλέον μπορεί κάλλιστα να θάψει τις ελπίδες της για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έλειψε ο ρυθμός, έλειψε η κίνηση, έλειψαν οι αιφνίδιες κινήσεις, η Μπορούσια δεν προσέφερε τίποτε απ’ όσα απαιτούνταν, ώστε να διασπάσει τη σφιχτή άμυνα των ποδοσφαιρικά μάλλον περιορισμένων δυνατοτήτων Κυπρίων.