ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Ο πρώην πρόεδρος του Χριστοφή «πλάκωσε» τον Φρίνγκερ!

«Συμβαίνουν και εις Παρισίους», όπως συνήθιζε να λέει και ο Ιωάννης Κωλέτης… Το ελβετικό πρωτάθλημα πρόσθεσε μια κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία του, καθώς στον απόηχο της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης Λουγκάνο-Σιόν (1-2) στο «Κορναρέδο» ο Κριστιάν Κονσταντέν βιαιοπράγησε on camera κατά του Ρολφ Φρίνγκερ!
 

 
Ο πρόεδρος της Σιόν, στην οποία αγωνίστηκε για μια διετία ο Δημήτρης Χριστοφή, έχει δημιουργήσει όνομα στην Ελβετία για την ιδιορρυθμία του και τις αλλαγές προπονητών ανάλογα με το σκορ και τη βαθμολογία κάθε αγωνιστικής. Στο παρελθόν είχε βιαιοπραγήσει ακόμη κι εναντίον επόπτη, όμως τούτη τη φορά η βαλίτσα πήγε ακόμη πιο μακριά -με θύμα τον πάλαι ποτέ προπονητή του Απόλλωνα, ο οποίος εργάζεται πλέον ως τηλεοπτικός σχολιαστής.

«Χτυπήματα μες τα μούτρα!»
«Αρχικά ήλθε ο γιος του, Μπαρτελεμί, ο οποίος ξεκίνησε να με βρίζει και να με απειλεί κρατώντας το δάχτυλό του κάτω από τη μύτη μου, και μετά εκείνος. Κάποιος φώναξε προειδοποιητικά ότι έρχεται καταπάνω μου, γύρισα και δέχτηκα το πρώτο χτύπημα μες τα μούτρα. Ακολούθησαν τρία, τέσσερα χαστούκια. Γύρισα και θέλησα να φύγω, αλλά σκόνταψα πάνω στην κάμερα, βρέθηκα στο έδαφος και εκείνος με κλότσησε στα πλευρά και στον πισινό. Κρατούσα το μικρόφωνό μου, δεν αμύνθηκα καν. Κάτι τέτοιο είναι απλά αδιανόητο! Για τέτοιου είδους αυτοδικία δεν είχα ούτε καν αυτόν ικανό! Παραδέχομαι ότι την περασμένη εβδομάδα είχα επικρίνει τον τρόπο του και το αρχηγικό στιλ του, αλλά τέτοια αντίδραση είναι παντελώς απαράδεκτη. Αυτό δείχνει ότι τέτοιοι άνθρωποι μπορούν μόνο να εξαπολύουν επιθέσεις και όχι να δέχονται», σκιαγράφησε το συμβάν ο Αυστροελβετός, ο οποίος προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του ισχυρού άνδρα της Σιόν.

«Ήταν όμορφη αίσθηση!»
Ο τελευταίος δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας και αποκάλυψε μάλιστα πως έχει καταθέσει ήδη μήνυση κατά του Φρίνγκερ! «Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας μου επιτέθηκε λεκτικά και με επέκρινε. Το κανόνισα μαζί του. Πώς; Τον άρπαξα και τον κλότσησα στον πισινό! Ήταν όμορφη η αίσθηση! Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, αλλά όταν σου επιτίθενται, αμύνεσαι. Έχω καταθέσει μήνυση για προσβολή της τιμής μου και δυσφήμιση. Τον είχα προειδοποιήσει, ότι δεν θα άφηνα κάτι τέτοιο να περάσει και πως θα αντιδρούσα, αν συνέχιζε να με δυσφημεί. Κι εκείνος την Τετάρτη ξεκίνησε πάλι», τόνισε αρχικά ο Κονσταντέν, ο οποίος δεν έδειξε να λογαριάζει ιδιαίτερα και την ελβετική λίγκα που προτίθεται να κινηθεί εναντίον του.

«Δεν τη φοβάμαι. Τι θα μου κάνει; Ο Ρολφ Φρίνγκερ δεν κατέχει πλέον επίσημη ιδιότητα στο ποδόσφαιρο, άρα ποια η δικαιοδοσία της; Όταν δύο άτομα συναντιούνται στο δικαστήριο, δεν κινείται η λίγκα, κάνω λάθος; Είναι ίδια περίπτωση με αυτήν του Ερίκ Καντονά που επιτέθηκε σε οπαδό» (σ.σ. το 1995 ο Γάλλος άσος της Μάντσεστερ Γ. είχε χτυπήσει με κλοτσιά κουνγκ-φου έναν οπαδό που τον είχε προσβάλει, τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό από τη FIFA και την αγγλική ομοσπονδία, ενώ πολιτικό δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε 15μερη φυλάκιση που μετατράπηκε σε 120 ώρες κοινωφελούς εργασίας).

Ο Κονσταντέν μάλιστα πιστεύει ότι το άχτι του Φρίνγκερ οφείλεται στην ήττα της Λουκέρνης από τη Σιόν (στα πέναλτι) στα ημιτελικά του κυπέλλου το 2009: «Εκείνο το απόγευμα εκείνος καθόταν στον πάγκο της Λουκέρνης κι εγώ στον πάγκο της ομάδας μου. Δεν νομίζω ότι έχει ξεπεράσει τον συγκεκριμένο αποκλεισμό και δεν υπάρχει λόγος να του απολογηθώ. Του έριξα πέντε, έξι χαστούκια και μια κλοτσιά στον πισινό. Δεν ήταν προσεκτικός στις τοποθετήσεις του για μένα, συνεπώς έπρεπε να επανέλθει στην τάξη, όπως ένα παιδί την ώρα του διαλείμματος».

Η κριτική του Φρίνγκερ
Ποια ήταν όμως τα δυσμενή σχόλια του Φρίνγκερ για τον Κονσταντέν; Ως επί το πλείστον όσα δήλωσε το βράδυ της Τρίτης  στην εκπομπή kick-Off της Τρίτης: «Στη Σιόν βλέπουμε το ίδιο έργο σ’ επανάληψη. Το ψάρι βρομά από το κεφάλι, άρα όλα ξεκινούν από τον πρόεδρο. Από το ξεκίνημα της σεζόν έχει πάρει οκτώ καινούργιους παίκτες, αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής κάθε εβδομάδα βάζει στην ομάδα νεοφερμένους που σχεδόν δεν ξέρουν τα ονόματα των συμπαικτών τους. Δεν έχει την παραμικρή υπομονή. Όταν ανανεώνεις τα πάντα, πρέπει να ξέρεις πως προπονητής και ομάδα χρειάζονται χρόνο. Αυτήν την εμπιστοσύνη πρέπει να δώσω και στην κοινή γνώμη, τους οπαδούς, την ομάδα και τον προπονητή. Όταν αλλάζω τα πάντα και έρχομαι συνεχώς με καινούργιους παίκτες και μετά από κάθε εμφάνιση κάνω λόγο για καταστροφή και υποβιβασμό, τότε όλο το χάος έχει δημιουργηθεί εντός των τειχών. Αλλά όλα αυτά είναι απολύτως τυπικά για τον Κριστιάν Κονσταντέν.

Πιστεύω ότι ως προπονητής μπορεί κάποιος να γίνει το μεγαλύτερο είδωλό του, αν κερδίζει κάθε παιχνίδι. Αυτή είναι η μόνη επιλογή. Διότι αργά ή γρήγορα θα χάσει, διότι π.χ. κάποιοι καλοί παίκτες θα φύγουν. Μόλις ξεκινήσουν οι ήττες, ο προπονητής κυλά στον γκρεμό. Με άλλα λόγια ο ιδανικός προπονητής δεν υπάρχει. Είχε κάποτε τον Γκατούζο, έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Ούτε καν απέναντι σε αυτόν δεν είχε σεβασμό και υπόληψη. Πρέπει να πούμε την αλήθεια, είναι ένας νάρκισσος, κοιτάζει μόνον τον εαυτό του, έχει μηδενική συμπάθεια ή άλλα συναισθήματα για τους άλλους. Γι’ αυτό πάντα ο ίδιος δημιουργεί το χάος. Είμαι ήδη πολύ καιρό στο ποδόσφαιρο. Ανέκαθεν έλεγαν πως ο Κονσταντέν δίνει χρώμα στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι καλό για τον σκανδαλοθηρικό Τύπο, τον οποίο τροφοδοτεί. Αλλά στο μεσοδιάστημα πρέπει να πω ότι το όλο σκηνικό είναι γελοίο. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια».