Πρώτα «έπαιξε πελλόν», μετά απολογήθηκε για το unfair-play της χρονιάς! (vid)

Στη χθεσινή έκδοσή της η σκανδαλοθηρική BILD έγραφε με πηχυαία γράμματα στον τίτλο: «ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!» Το εν λόγω τέρμα σημειώθηκε σε αναμέτρηση της τρίτης κατηγορίας (Καρλ-Τσάις Γένα - Μέπεν 2-2) από τον δεύτερο αρχηγό των γηπεδούχων, Σέρεν Άισμαν, και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εντός και παραπλεύρως των αγωνιστικών γραμμών.

Τι ακριβώς συνέβη; Στο 57’ ο Γκίντερ-Σμιντ της Γένα έμεινε στο έδαφος έπειτα από μια μονομαχία στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Ο Γκρανατόβσκι της Μέπεν σταμάτησε να παίζει και έδειξε με το χέρι τον αντίπαλο. Ο Άισμαν αδιαφόρησε. Άρπαξε την μπάλα, έτρεξε μόνος προς την εστία της Μέπεν και μείωσε σε 1-2 για την ομάδα του!

Ακολούθησε κυνηγητό του και αψιμαχίες με τους παίκτες της Μέπεν, ο διαιτητής κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά το τέρμα -βάσει κανονισμών- μέτρησε! Το κερασάκι στην τούρτα; Στο 82’ η Γένα ισοφάρισε το παιχνίδι σε 2-2 με σκόρερ τον… Άισμαν!

«Ο Γκρανατόβσκι σταματά να παίζει, αλλά ο διαιτητής δείχνει παίζεται. Για μένα συνεπώς όλα είναι απόλυτα φυσιολογικά. Άλλωστε δεν είχα δει καθαρά τι είχε προηγηθεί», δήλωσε αμέσως μετά το παιχνίδι ο Σέρενσεν. «Ο διαιτητής έπρεπε να σφυρίξει, αλλά δεν το έπραξε. Στο παιχνίδι προκύπτουν καταστάσεις που πρέπει μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να πάρεις αποφάσεις. Αν θα το έκανα ξανά, δεν το γνωρίζω», συμπλήρωσε δίνοντας την ισχυρή εντύπωση κάποιου που δεν έχει μετανιώσει ειλικρινά.

«Δεν έχω λόγια. Αν κάποιος σε αυτή τη φάση ισχυρίζεται ότι δεν άκουσε ή δεν είδε, τότε πρέπει είτε να είναι τελείως τυφλός είτε να έχει κλείσει τα μάτια του», αντέδρασε ο προπονητής της Μέπεν, Κρίστιαν Νάιντχαρτ.

Η έκταση της κατακραυγής ήταν τέτοια, ώστε την επομένη του αγώνα ο Άισμαν αναδιπλώθηκε: «Μπορώ μόνο να πω ότι μετανιώνω για την κατάσταση, από την οποία προήλθε το γκολ. Θα ήθελα να απολογηθώ σε όλους εκείνους, για τους οποίους με τη συμπεριφορά μου καταστρατήγησα το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι. Όποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι ούτε εγώ ούτε η ομάδα μου συμπεριφερόμαστε αντιαθλητικά».