"Σφράγισε" την πρόκριση η Σέλτικ, προβάδισμα για Νάπολι, Σεβίλλη και Χαπόελ

Στη Γλασκώβη, η Σέλτικ υποδέχθηκε την Αστανά και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η μπάλα δεν έφθανε σωστά στον Καμπανανγκά, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Σκωτσέζοι άνοιξαν το σκορ με την βοήθεια ενός παίκτητης Αστανά, όταν ο Ρόγκιτς προσπάθησε να πλασάρει τον Μόκιν, η μπάλα πήγαινε έξω, αλλά ο Πόστνικοβ στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Η Σέλτικ έφθασε στο δεύτερο γκολ της και της αναμέτρησης στο 43ο λεπτό, όταν ο Σινκλέρ έφυγε από τα δεξιά και με εξαιρετικό τελείωμα διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αναμέτρησης, Γκρίφιθς και Σινκλέρ έκαναν ο,τι ήθελαν την άμυνα της Αστανά και ο δεύτερος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της ομάδας του.

Η ομάδα της Γλασκώβης δεν σταμάτησε εκεί και "σφράγισε" εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από απόψε την παρουσία της στους ομίλους του Champions League. Ο Φόρεστ στο 79ο λεπτό και ο Γκρίφιθς στο 88ο διαμόρφωσαν το τελικό 5-0 επί της Αστανά.

 

Στο "Başakşehir Fatih Terim Stadyumu" της Κωνσταντινούπολης, η "πρωτάρα" Μπασάκσεχιρ τέθηκε αντιμέτωπη με την έμπειρη σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Σεβίλλη.

Οι "νερβιονένσες" άνοιξαν το σκορ στο 16ο λεπτό, όταν ο Εσκουδέρο έφυγε από τα αριστερά και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπαμπατζάν.

Οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κι έφθασαν στην ισοφάριση στο 64ο λεπτό, όταν ο Έλια βγήκε από τα δεξιά και νίκησε τον Σέρχιο Ρίκο, σε μια φάση που ο τερματοφύλακας των Ανδαλουσιανών φέρει ευθύνη.

Αλλά, η εμπειρία της ομάδας από τη Νερβιόν οδήγησε στο γκολ του 84ου λεπτού, όταν ο Χεσούς Νάβας κινήθηκε από τα δεξιά κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπεν Γιεντέ για να σκοράρει εκείνος με τακουνάκι.

 

Στο "Stadio San Paolo" της Νάπολης, η ιταλική ομάδα τέθηκε αντιμέτωπη με τη Νις και οι "παρτενοπέι" άσκησαν από το πρώτο λεπτό πίεση στους "εγκλόν".

Η απόφαση αυτή απέδωσε καρπούς για την ομάδα της γειτονικής χώρας, όταν στο 13ο λεπτό ο Μέρτενς νίκησε τον Καρντινάλ κι άνοιξε το σκορ.

Στο 70ό λεπτό, η Νάπολι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μέρτενς από τον Ζαλέ, ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος, διευρύνοντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

 

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα της Νίκαιας, η οποία έμεινε στο 79ο λεπτό με εννιά παίκτες λόγω της αποβολής των Κοζιελό και Πλεά.

Στο "Turner Stadium" της Μπερ Σεβά, η Χαπόελ είδε τη Μάριμπορ να ανοίγει το σκορ όταν ο Ταβάρες με τους Ισραηλινούς αμυντικούς να πελαγοδρομούν, πήρε την μπάλα, πέρασε και τον Χαΐμοβ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση των Ισραηλινών ήταν άμεση, καθώς στο 12ο λεπτό ο Νουακέμε με ξερό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χαντάνοβιτς και ισοφάρισε σε 1-1.

Μάλιστα, η Χαπόελ έφθασε στην ανατροπή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Μέλικσον ανέτρεψε τον Βρχόβετς, ο Τζέντεκ ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε.

 

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Μπαμπατζάν, Καϊσάρα, Αταμάχ, Επουρεάνου, Κλισί, Τεκντεμίρ, Μπελόζογλου (83' Ινλέρ), Βίστσα (63' Φρέι), Μοσορό (82' Ναπολεόνι), Ελία, Αντεμπαγιόρ.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Μερκάδο, Παρέχα, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Εν'Ζονζί, Πισάρο, Μπανέγα, Μοντόγια (63' Νολίτο), Κορέα (83' Χεσούς Νάβας), Μπεν Γιεντέ (86' Κρον-Ντέλι).

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Μπίτον, Σιμούνοβιτς, Τέρνεϊ, Εντσάμ, Μπράουν, Φόρεστ (82' Άρμστρονγκ), Ρόγκιτς (63' ΜακΓκρέγκορ), Σινκλέρ, Γκρίφιθς.

ΑΣΤΑΝΑ: Μόκιν, Σίτοβ, Ποστνίκοβ, Λογκβινένκο (66' Μπεϊζεμπένκο), Σόμκο, Κλάινχαϊσλερ, Μαέβσκι, Τομάσοβ (77' Μουρταζάγεβ), Τουουμάσι, Μουζίκοβ (82' Γκράοβατς), Καμπανανγκά.

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλάν (85' Ρογκ), Ζορζίνιο, Χάμσικ (59' Ζιελίνσκι), Καγιεχόν, Μέρτενς (75' Μίλικ), Ινσίνιε.

ΝΙΣ: Καρντινάλ, Σουκέ, Λε Μαρσόν, Ντάντε, Σαρ (60' Μποσαλί), Κοζιελό, Σερί, Ζαλέ (90'+4' Μπιρνέ), Λεέ-Μελού, Σεν-Μαξεμέν (82' Ουάλτερ), Πλεά.

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Χαΐμοβ, Μπίτον, Τάχα, Τζέντεκ, Κορχούτ, Ράντι (84' Κουένκα), Όγκου, Αϊνμπίντερ, Μέλικσον, Γκαντίρ (65' Πέκχαρτ), Νουακέμε.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Μίλετς, Ράεβιτς, Σούλερ, Βίλερ, Κάμπα, Βρχόβετς (88' Πίχλερ), Αχμέντι, Χότιτς (71' Ζάχοβιτς), Μπόχαρ, Ταβάρες (74' Μεσάνοβιτς).