«Προσβολή για τον Πιέρο! Τρομερά ντροπιαστικό!»

Το αποτέλεσμα ήταν κακό. Όχι τραγικό, αλλά κακό. Με τα λόγια του ίδιου του προπονητή, «στον επαναληπτικό δεν έχουμε να ανέβουμε ολόκληρο βουνό, αλλά έναν λόφο θα χρειαστεί σίγουρα να τον ανέβουμε».
Το εκτός έδρας 1-0 από τη Βαρντάρ στα Σκόπια, ωστόσο, ήταν το μικρότερο κακό για την Κοπεγχάγη. Το μεγαλύτερο ήταν, αδιαμφισβήτητα η εμφάνιση, η οποία -εξαιρουμένου του τελευταίου δεκαπενταλέπτου- ήταν απογοητευτική.
 
Η άμυνα πελαγοδρομούσε, το κέντρο αδυνατούσε να αναχαιτίσει και να δημιουργήσει, η επίθεση ήταν αναιμική. Ο αντίπαλος απειλούσε σε πολύ πιο τακτική βάση και ακόμη και τα δανέζικα Μ.Μ.Ε. στη ζωντανή αναμετάδοση της αναμέτρησης έγραψαν ότι το τέρμα του Τζόναθαν Μπαλοτέλι ήταν απόλυτα σύμφωνο με τη ροή του αγώνα και έπρεπε να είχε επιτευχθεί πολύ πιο νωρίς.
 
Πολύ πιο νωρίς, συμφώνησαν επίσης όλοι, ότι έπρεπε να είχε περάσει στο παιχνίδι ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο σκόρερ και πρωταγωνιστής της εκτός έδρας νίκη επί της Ράντερς το περασμένο Σάββατο έμεινε εκτός ενδεκάδας και η κριτική στον Σολμπάκεν γι’ αυτήν την απόφαση ήταν δριμεία τόσο πριν (διάβασε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) όσο και μετά την αναμέτρηση στα Σκόπια.
 

Διαβάστε ενδεικτικά:
 
«Σοβαρά τώρα, γιατί δεν άρχισε τον Πιέρο; Είναι πολύ πιο πρόθυμος να τρέξει απ’ ό,τι οι άλλοι»
 
«Ο Πιέρος θα έπρεπε να είχε περάσει στο παιχνίδι πολύ νωρίτερα»
 
«Το γεγονός ότι ο Πιέρος δεν ήταν στην ενδεκάδα αποτελεί απλά μια προσβολή για τον ίδιο τον άνθρωπο, για την ομάδα και για τους οπαδούς. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και έπαιξε πολύ καλύτερα από τους περισσότερους στο μικρό διάστημα που μπήκε στο παιχνίδι. Τρομερά ντροπιαστικό»
 
«Νομίζω ότι ο Πιέρος έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια στα λεπτά που του επετράπη να εισέλθει. Με αυτόν ήμασταν σαφώς πιο επικίνδυνοι. Δουλεύει μέσα στο γήπεδο γ@μώτο».