Από το 0 στο 10: η εκτόξευση του «Κύπριου δυναμίτη!»

Η κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα (όχι απλώς της Δανίας, αλλά) της Σκανδιναβίας τα τελευταία χρόνια είχε να πανηγυρίσει στη συγκεκριμένη έδρα από το 2012. Χθες ο Στόλε Σόλμπακεν πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Κοπεγχάγης επί της Ράντερς μετά από πέντε χρόνια -χάρη στα πρώτα τέρματα του Πιέρου Σωτηρίου με τη φανέλα των «λιονταριών».
Μετά το εκτός έδρας 3-1 επί της Ζίλινα, όπου είχε συμμετοχή σε δύο τέρματα της ομάδας του, ο διεθνής Κύπριος επιθετικός δεν είχε κάνει τη διαφορά ούτε με την Όλμποργκ (1-1) για το πρωτάθλημα ούτε στον επαναληπτικό με τη Ζίλινα (1-2) -αμφότερα παιχνίδια που έλαβαν χώρα στο «Τέλια Πάρκεν».

Το αποκορύφωμα αυτού του ναδίρ ήταν το ολοστρόγγυλο μηδενικό, με το οποίο τον βαθμολόγησε η BT για την απόδοσή του στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια ισοπεδωτική αξιολόγηση που ασφαλώς πίκρανε τον Σωτηρίου.
Αλλά, αν κάτι έχει αποδείξει από τη μέχρι τώρα πορεία του ο 24χρονος άσος, είναι πως ξέρει να μετατρέπει κάθε αρνητική κριτική σε θετική ώθηση. Ως επιπλέον κίνητρο και σπιρούνισμα. Το ίδιο έπραξε και τούτη τη φορά.

Τρεις μέρες αργότερα η εμπιστοσύνη του Σολμπάκεν να τον παρατάξει ξανά στο αρχικό σχήμα ξεπληρώθηκε στο ακέραιο. Ο Σωτηρίου άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο 3-0 επί της Ράντερς, η Κοπεγχάγη πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα και η BT δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει «δυναμίτη» και να τον επιβραβεύσει με ένα ολοστρόγγυλο δεκάρι, ενώ η δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία για παίκτη των νικητών ήταν το… 7!

Αυτή η διαδρομή από το ναδίρ στο ζενίθ (εντός τριών ημερών) δεν θα είναι η τελευταία του Κύπριου άσου στην καριέρα του στα «λιοντάρια». Επειδή όμως ήλθε στο ξεκίνημα και εντός τόσο σύντομου χρονικού διαστήματος, θα λειτουργεί πάντα ως φάρος και ως υπενθύμιση. Ότι στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Ο Πιέρος το ξέρει (πια) πολύ καλά.

Δειτε Επισης

Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία
Το... κρυμμένο μουσείο της Coca Cola του Μάριου στην Ακρόπολη-«Ζούμε για το “82” και μία Coca Cola»
Η αυτοδίδακτη ζωγράφος που διατηρεί μαγαζάκι με χειροποίητα στην καρδιά του Παλαιχωρίου (pics)