Σέρινταν: ο (αρχι)γκαντέμης των προκριματικών!

Η Ντέρι Σίτι είχε κουνήσει μαντήλι ήδη από τον α’ προκριματικό γύρο (αποκλεισμός από Μίντγιλαντ). Οι άλλοι τρεις εκπρόσωποι της Ιρλανδίας την ακολούθησαν στην επόμενη φάση: η Ντάνταλκ αποχαιρέτισε το Τσάμπιονς Λιγκ υποκύπτοντας στη Ρόσενμποργκ, ενώ το Γιουρόπα Λιγκ έλαβε τέλος για Σάμροκ Ρόβερς (από Μλάντα Μπόλεσλαβ) και Κορκ Σίτι (απέναντι στην ΑΕΚ).
Ο β’ προκριματικός γύρος αποδείχθηκε τερματικός σταθμός, ωστόσο, για ακόμη έναν εκπρόσωπο της χώρας στις διοργανώσεις της UEFA. Ο λόγος για τον Κίλιαν Σέρινταν, του οποίου η Γιαγκελόνια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκαμπάλα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Για τον πρώην επιθετικό του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας τα ευρωπαϊκά προκριματικά αποτελούν μέγα εφιάλτη. Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του έχει συμμετάσχει επτά φορές στη συγκεκριμένη διαδικασία και ήδη αριθμεί έξι αποκλεισμούς!

Η αρχή δεν ήταν ενδεικτική: το καλοκαίρι του 2010, ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αποκλείει την TNS στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Δύο χρόνια αργότερα ωστόσο οι Βούλγαροι αποκλείονται από τη σλοβένικη Μούρα στο β’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Σέρινταν μετακομίζει στον Αρχάγγελο, γνωρίζει δύο κολλητούς αποκλεισμούς ως παίκτης του ΑΠΟΕΛ (από Μάριμπορ στον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και από Ζούλτε Βάρεχεμ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ), αλλά εν τέλει αγωνίζεται στους ομίλους χάρη στον συμπατριώτη του Έμετ Μαλόουν.

Η δεύτερη πρόκριση (εντός αγωνιστικών χώρων) σε ομίλους έρχεται για τον Ιρλανδό επιθετικό το 2014 με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αποδεικνύεται η τελευταία του μέχρι σήμερα. Το καλοκαίρι του 2015, ως παίκτης της Ομόνοιας πλέον, αποκλείεται από την Μπρέντμπι στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, πέρυσι από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον β’ προκριματικό γύρο, όπως άλλωστε και αυτή τη χρονιά ως παίκτης της Γιαγκελόνια απέναντι στην Γκαμπάλα!