«Βαραίνει» τον Πιέρο η οικονομική συμφωνία με την Κοπεγχάγη

Συχνά πυκνά στα ρεπορτάζ ιστοσελίδων της Δανίας σημειώνεται ότι ο Πιέρος Σωτηρίου κόστισε οικονομικά στην Κοπεγχάγη, αφού έπρεπε να δαπανηθεί υψηλό ποσό για να ελευθερωθεί ο παίκτης από τον ΑΠΟΕΛ.

Για τον Κύπριο επιθετικό δαπανήθηκαν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για να φορέσει την φανέλα της πρωταθλήτριας Δανίας, με την οποία υπόγραψε συμβόλαιο συνεργασίας πέντε χρόνων.

Το ποσό που δαπάνησε η Κοπεγχάγη καθιστά τον Πιέρο Σωτηρίου ως την πιο ακριβή μεταγραφή στην Δανία στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

 

Προ ημερών η ΒΤ έγραφε: «Την άνοιξη η Κοπεγχάγη έδειξε για άλλη μια φορά ότι και αγωνιστικά και οικονομικά είναι σε μια λίγκα που ευρίσκεται πιο κοντά στην ευρωπαϊκή κορυφή από ό,τι σε αυτήν της Δανίας. Στην άγρια μάχη με τους συλλόγους π.χ. από την Πρέμιερ Λιγκ -οπλισμένους με πακτωλό χρημάτων- έπεισε τον Κύπριο διεθνή Πιέρο Σωτηρίου ν’ αγωνιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια στο «Πάρκεν».

Η οικονομική πτυχή της συμφωνίας με τον Πιέρο σχολιάζεται και από την Jyllands-Posten, η οποία κάνει καταγραφή όλων των μεταγραφικών κινήσεων των ομάδων της Δανίας.

 

«Πιέρος Σωτηρίου από τον ΑΠΟΕΛ, 18.750.000 κορώνες» είναι ο μεσότιτλος που αφορά τον Κύπριο στάικερ. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι τα χρήματα που δόθηκαν για τον Πιέρο Σωτηρίου διαφέρουν κατά πολύ από τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή (4.800.000 κορώνες) που είναι αυτή του Γιέσπερ Γιάνσεν που δόθηκαν από την Μίντιλαντ στην Λίνγκμπι. Αναφέρεται, επίσης ότι για τον Πιέρο Σωτηρίου ενδιαφέρθηκαν και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συνεχής αναφορά στις λεπτομέρειες της συμφωνίας της Κοπεγχάγης με τον Πιέρο Σωτηρίου, βάζει έξτρα πίεση στον 24χρονο διεθνή για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της νέας του ομάδας. Oι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του είναι αυξημένες και ο Κύπριος επιθετικός είναι ενώπιον της πρόκλησης να πετύχει στο νέο βήμα της καριέρας του.