Παρ’ ολίγον πατατράκ στην «πρώτη» του Πιέρου! (video)

Θα μπορούσε να είναι καλύτερο, θα μπορούσε να είναι και (πολύ) χειρότερο. Το ντεμπούτο του Πιέρου Σωτηρίου στο δανέζικο πρωτάθλημα έλαβε χώρα στην πρεμιέρα της Κοπεγχάγης στην αγωνιστική περίοδο 2017/18. Ο Κύπριος διεθνής επιθετικός δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα (σ.σ. πέρας αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο) και τα «λιοντάρια» υποχρεώθηκαν στην πρώτη απώλεια βαθμών τους, καθώς έμειναν στο 1-1 με την Όλμποργκ στο «Τέλια Πάρκεν».
 
1-0 με Σανταντέρ
Ο Στόλε Σολμπάκεν προτίμησε τον Σανταντέρ ως παρτενέρ του Πάβλοβιτς στην ενδεκάδα και φάνηκε να δικαιώνεται γι’ αυτή του την επιλογή στο 39’, όταν ο Παραγουανός αξιοποίησε σέντρα του Κουσκ και άνοιξε το σκορ.

Ήταν ένα δίκαιο προβάδισμα για την Κοπεγχάγη, καθώς η Όλμποργκ στο πρώτο ημίχρονο προέβαλε μεν αντίσταση, αλλά απειλήθηκε (3’ Πάβλοβιτς, 30’ Βέρμπιτς, 30’ Κουσκ), δίχως να απειλήσει.
 
Ψυχρολουσία στο 94’
Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Η φιλοξενούμενη ξεκίνησε καλύτερα, απείλησε (48’ Ρίσγκααρντ, 57’ Πολ) και «υποχρέωσε» τον Σόλμπακεν σε διπλή αλλαγή στο 62’ (Σωτηρίου αντί Σανταντέρ και Τόμασεν αντί Κουσκ) και σε μια τρίτη στο 68’ (Μπένγκτσον αντί Χέγκλι).

Η πρωταθλήτρια ισορρόπησε το παιχνίδι ως το 80’, αλλά ακολούθως η Όλμποργκ ενέτεινε ξανά την πίεσή της, έχασε μια ευκαιρία στο 86’ με τον Πολ, έφτασε στην ισοφάριση στο 94’ με τον νεοεισελθόντα Μπλάμπγεργκ και παρ’ ολίγο να πάρει και τη νίκη (σ.σ. θα ήταν η πρώτη της μετά από 10 χρόνια στην Κοπεγχάγη!) στο 96’, όταν σουτ του Πόλ πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Όλσεν.

Ο Σωτηρίου δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του συμπαρασυρόμενος από τη γενικότερη μετριότητα της Κοπεγχάγης στην επανάληψη. Είναι χαρακτηριστικό πως στο διάστημα αυτό τα «λιοντάρια» δεν πιστώθηκαν ούτε μία τελική!