Πιέρος: Ξεκίνημα με… μποϊκοτάζ!

Η αγωνιστική περίοδος 2017/18 στο πρωτάθλημα Δανίας άνοιξε αυλαία χθες με την αναμέτρηση Άαρχους-Χόρσενς (1-2). Η πρωταθλήτρια Κοπεγχάγη ρίχνεται σήμερα στη μάχη, υποδεχόμενη την Όλμποργκ, και ο Πιέρος Σωτηρίου θα βιώσει μια κατάσταση, γνώριμη μεν από τη θητεία του στην Κύπρο, ασυνήθιστη όμως ως προς τη μαζικότητα και τη χρονική της διάρκεια.
Ο λόγος για την απουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας στο «Τέλια Πάρκεν», καθώς από την περασμένη άνοιξη έχει ξεκινήσει μποϊκοτάζ στα εντός έδρας παιχνίδια της Κοπεγχάγης. Μολονότι έχουν λάβει χώρα εκτεταμένες συζητήσεις, οι οπαδοί των φιλοξενούμενων ομάδων πιστεύουν ότι οι παρεχόμενες σε αυτούς υπηρεσίες υπολείπονται σημαντικά των αντίστοιχων για τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας.

Μεγαλύτερο αγκάθι είναι η τοποθέτησή του στο γωνιακό πέταλο του πάνω διαζώματος (σ.σ. εκεί είχαν φιλοξενηθεί πέρυσι και οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ), το οποίο θεωρούν -δικαίως- πως απέχει πάρα πολύ από τον αγωνιστικό χώρο.

«Υπάρχουν κατά μέσο όρο 23.000 διαθέσιμες θέσεις στο γήπεδο, άρα πρέπει να είναι εφικτό να βρεθεί χώρος για τους φιλοξενούμενους οπαδούς στο κάτω διάζωμα», υπογράμμισε ο Κρίστιαν Κόκχολμ Ρότμαν, εκπρόσωπος Τύπου των φαν κλαμπ που μποϊκοτάρουν το «Τέλια Πάρκεν».
Μετά την ανακοίνωση της συνέχισης του μποϊκοτάζ η Κοπεγχάγη με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ενημέρωσε πως έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τους οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων, ώστε αυτοί να είναι πιο ασφαλείς και ν’ απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες.

Ο Ρότμαν δήλωσε ευχαριστημένος από τα νέα μέτρα, αλλά κατέστησε σαφές πως το Α και το Ω για την άρση του μποϊκοτάζ είναι η αλλαγή του χώρου τοποθέτησης των φιλοξενούμενων οπαδών. Η Κοπεγχάγη, ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί ή να υποχωρήσει στο θέμα αυτό, διότι τότε θα πρέπει να προβεί σε αλλαγή χώρου και για την οικογενειακή κερκίδα, για την οποία ο σύλλογος είναι ενθουσιασμένος.

«Είναι δυστύχημα ότι θα συνεχιστεί η αποχή, διότι κάναμε αρκετά πράγματα, ώστε να βελτιώσουμε κάποιους τομείς, για τους οποίους έχουμε επικριθεί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουν να είναι στο χώρο φιλοξενούμενων και εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κοπεγχάγης, Γες Μόρτενσεν.