Ο Μέσι "κάρφωσε" στις καθυστερήσεις τη Ρεάλ στο clasico του αιώνα (vid)

Όταν τα χρόνια περάσουν, αυτό το ματς θα μνημονεύεται για χρόνια. Μία ωδή στο ποδόσφαιρο. Μία ραψωδία. Ένα έπος. Ενενήντα λεπτά τέχνης, κλάσης, τελειότητας. Ένα χάρμα οφθαλμών με χιτσκοκικό τέλος, που λειτουργεί σαν κάθαρση.   
 
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη με ένα ασύλληπτο buzzer beater στο τελευταίο δευτερόλεπτο λύγισε την αντίσταση της Ρεάλ Μαδρίτης (2-3) σε ένα ανεπανάληπτο μπρα-ντε-φερ στο καλύτερο clasico του αιώνα.
 
 
Στο τέλος της ημέρας, η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο κέρδισε, ωστόσο ο μεγάλος ηττημένος εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στην μάχη του τίτλου, αφού ναι μεν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι ισοβαθμούν στην κορυφή, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.
 
Όταν ένα τέτοιο παιχνίδι λήγει με 2-3 και κορυφαίοι της αναμέτρησης είναι οι δύο τερματοφύλακες τα σχόλια περιττεύουν. Ο Κέιλορ Νάβας και ο Μαρκ Τερ-Στένγκεν κράτησαν το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα, σε ένα ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου, με αμέτρητες φάσεις (38 τελικές) και απίστευτες εναλλαγές στο σκορ.
 

Θα μπορούσε να σταθεί κανείς σε πολλά πράγματα, μη ποδοσφαιρικά, όπως το πέναλτι που ζητά η Ρεάλ Μαδρίτης σε ανατροπή του Κριστιάνο από τον Ουμτιτί (2’) , τις δύο χαρισμένες αποβολές σε Μαρσέλο (για αγκωνιά στο Μέσι) και Κασεμίρο (δεύτερη κάρτα σε κλωτσιά πάλι στο Μέσι), όμως το φινάλε επισκίασε τα πάντα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είπε την πρώτη κουβέντα, όταν ο Κασεμίρο κέρδισε το ριμπάουντ σε πλασέ του Σέρχιο Ράμος στο δοκάρι και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 (28’), όμως η απάντηση ήρθε άμεσα. 

Οι Καταλανοί έκρυψαν τη μπάλα, ο Ράκιτιτς έστρωσε στο Μέσι, ο οποίος με τέλειο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 (33’).

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε το ημίχρονο δύο χαμένες ευκαιρίες από Μέσι (40’) και Τζόρντι Άλμπα (42’) κι έδειξε ότι πατάει καλύτερα στο γήπεδο απέναντι σε μία Ρεάλ Μαδρίτης που έχασε με τραυματισμό τον Μπέιλ από νωρίς (39’).

Στην επανάληψη έγινε ο κακός χαμός. Ο Τερ-Στένγκεν έμοιαζε ανίκητος σε κλασικές φάσεις από Κρόος, Μπενζεμά και κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση ο Νάβας.

Ο Κοσταρικανός έβγαλε τετ-α-τετ με τον Αλκάθερ (55’), κεφαλιά του Πικέ (59’),  ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο (67’) έχασε σε κενή εστία το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του!

Ο Νάβας έσωσε το 1-2 σε νέο τετ-α-τετ του Σουάρες (68’), όμως δε μπορούσε να κάνει τίποτα στο διαγώνιο τούβλο του Ράκιτιτς που έδωσε προβάδισμα στους Καταλανούς (73’). 

Το ματς έδειξε να γέρνει για τα καλά με την απευθείας κόκκινη στο Σέρχιο Ράμος (77’) για εγκληματικό μαρκάρισμα στο Μέσι, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Ο Χάμες Ροντρίγκες που τρύπωσε στην άμυνα της Μπαρτσελόνα έκανε το 2-2 στο 86ο λεπτό, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης που έχασε το μυαλό της, βγήκε όλη μπροστά και το πλήρωσε.

Σε μία τέλεια κόντρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τζόρντι Άλμπα βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Μέσι, ο οποίος με τέλειο σουτ πέτυχε το 500ό γκολ του με τους «μπλαουγκράνα» το οποίο θα θυμάται για πάντα, «γράφοντας» το 2-3.