Και στον τελικό θα γίνει της... Άρσεναλ

Άντε τώρα να προσπεράσεις έτσι το γεγονός ότι η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας την ημέρα που γιορτάζεται η Κυριακή του Θωμά!  
 
Σύμφωνα με τις γραφές ο άπιστος Θωμάς, μολονότι για τρία χρόνια ήταν κοντά στο Χριστό και είδε τα θαύματα του, εντούτοις βρέθηκε να αμφισβητεί την Ανάστασή του, επιμένοντας να αγγίξει και να ψηλαφίσει το τα σημάδια των καρφιών από το σταυρωμένο σώμα του!
 
Οι άπιστοι οπαδοί της Άρσεναλ λοιπόν είδαν με τα μάτια τους μία αληθινή ανάσταση, από την ομάδα που καθοδηγεί ο Αρσέν Βενγκέρ που εδώ και τόσα χρόνια τους έμαθε το ποδόσφαιρο από την αρχή! Με ανατροπή, με ψυχή και μάλιστα με σύστημα με τρεις στόπερ, κάτι που είχε να κάνει ο Αλσατός από το 1997! 
 
Με νικητήριο γκολ του Αλέξις Σάντσες στην παράταση, η Άρσεναλ που γλίτωσε δις από το δοκάρι στην κανονική διάρκεια, πήρε την παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (2-1 την Μάντσεστερ Σίτι), όπου περιμένει η Τσέλσι σε ένα άκρως λονδρέζικο τελικό.
 
Ήταν μία πρόκριση που δεν ήρθε με τρόπο… Άρσεναλ. Δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αλλά βρήκε τον τρόπο να αναστηθεί μέσα από τις στάχτες της.
 
Το γκολ του Κοσιελνί ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ (22’), με τους «πολίτες» να πληγώνονται από τον τραυματισμό του Σίλβα στο πρώτο μέρος.
 
Η ομάδα του Γκουαρντιόλα πίστεψε ότι άνοιξε το σκορ με τον Αγκουέρο (43’), όμως το γκολ ακυρώθηκε με το βοηθό να κρίνει ότι η μπάλα είχε περάσει έξω στη σέντρα του Σανέ.
 
Η πίεση της Σίτι καρποφόρησε σε μία περίεργη φάση, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ των Λονδρέζων, ο Αγκουέρο έφυγε μόνος του στην κόντρα και πλάσαρε εύστοχα τον Τσεχ που βγήκε πολύ αργοπορημένα για το 0-1 (62’).
 
Εκεί που θα περίμενε κανείς την ολική κατάρρευση των παικτών του Βενγκέρ ήρθε ακριβώς το αντίθετο. Ο Μονρεάλ ισοφάρισε με πλασέ με το κακό του πόδι το δεξί (71’) και οι «πολίτες» άρχισαν να σπάνε τα δοκάρια πρώτα με τον Τουρέ (79’) και δύο λεπτά αργότερα με το Φερναντίνιο.
 
Το μομέντουμ είχε αλλάξει οριστικά και παρότι ο Γουέλμπεκ έχασε απίθανη ευκαιρία για να χαρίσει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια, ο Αλέξις Σάντσες απογείωσε τους οπαδούς των «κανονιέρηδων».
 
Με κοντινό πλασέ έπειτα από φάση διαρκείας έκανε το 2-1 (101’), με την Άρσεναλ να ατσαλώνεται στα τελευταία λεπτά της παράτασης και να παίρνει μία ιστορική πρόκριση που μπορεί να αλλάξει όλη την ιστορία της, αν η κατάκτηση του κυπέλλου συμβάλλει στην παραμονή του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της.
 

Арсенал - Манчестер Сити 2:1. Обзор матча. Кубок Англии 2016/17. 1/2 финала. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.