Αλύγιστη ΑΕΚάρα!

H ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να ασκήσει ασκήσει πίεση στους Ουκρανούς. Η πρώτη της τελική ήρθε στο 8', όταν έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια ο Γκάλο έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά ο Μπόικο απέκρουσε με δυσκολία. Στο 14' έκανε την πρώτη της τελική η Ντιναμό, με ένα μακρινό σουτ του Μπουγιάλσκι, που δεν ανησύχησε τον Μπάρκα. Στο 18' ο Γκάλο έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά – πάσα στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Λιβάγια στη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να μπει καλά στη φάση. 

Στο επόμενο λεπτό, όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Ουκρανοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα: από μια βαθιά μπαλιά, ο Γκονζάλες απέφυγε τον Μπακάκη από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Τσιγκάνκοφ με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0. Στο 31', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για κράτημα στον Λαμπρόπουλο, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». 

Στο επόμενο λεπτό ο Μπακασέτας έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Κλωναρίδης στο πίσω δοκάρι προσπάθησε να γυρίσει στον Λιβάγια, αλλά ο Χατσερίντι έδιωξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ζήτησε και πάλι πέναλτι για κράτημα του Χατσερίντι πάνω στον Λιβάγια, όμως και πάλι ο Ισπανός ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, το 0-1 να είναι τελικά το σκορ ημιχρόνου. 

Πίεσε, ισοφάρισε, έχασε φάσεις... 

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την έναρξη του δεύτερου μέρους και η πρώτη σημαντική ευκαιρία της ήταν στο 57', όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 62' ο Έλληνας άσος εκτέλεσε καλά ένα φάουλ, όμως ο Χατσερίντι έδιωξε τη μπάλα με το πρόσωπο. 

Στο 71' ο Γκάλο έκανε ακόμη μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Μπόικο απέκρουσε πολύ δύσκολα στη γωνία του με τα ακροδάχτυλα! Τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των Ουκρανών απέκρουσε διαγώνιο σουτ του Λιβάγια, ενώ στο 76' ο Λάζαρος εκτέλεσε νέο φάουλ, η πορεία της μπάλας μπέρδεψε τον Μπόικο, αλλά κατάφερε να αποκρούσει με το σώμα. 

Η πίεση της Ένωσης δικαιώθηκε τελικά στο 80'. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και του επέστρεψε, έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Αϊντάρεβιτς (που δευτερόλεπτα πριν είχε μπει στο ματς ως αλλαγή) έκανε με κεφαλιά το 1-1. Η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία στο 87', με τον Λιβάγια να κάνει σέντρα από δεξιά και τον Λάζαρο να πιάνει μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 93' σε μια φάση διαρκείας η Ένωση είχε κι άλλη καλή στιγμή, όμως σε επικίνδυνο γύρισμα του Λιβάγια μέσα από την περιοχή, ο Μπακασέτας δεν κατάφερε να κάνει καλά το γυριστό σουτ, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι τη λήξη. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Κλωναρίδης (51' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (58' Αραούχο). 

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάνταρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μορόζιουκ, Σεπέλιεφ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοφ, Χαρμάς (77' Μπεσιέντιν), Γκονζάλες, Μοράες (90' Σαπαρένκο).

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, μπροστά τους οι Μπακασέτας, Λιβάγια, Κλωναρίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης.

Ο Αλεξάνταρ Χατσκέβτς επέλεξε επίσης το 4-2-3-1 ως διάταξη της ομάδας του. Στο τέρμα ήταν ο Μπόικο, στην άμυνα οι Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μορόζιουκ, στα αμυντικά χαφ οι Σεπέλιεφ, Μπουγιάλσκι, μπροστά τους οι Τσιγκάνκοφ, Χαρμάς, Γκονζάλες και στην κορυφή ο Μοράες.