Αρνητικό ρεκόρ στο Champions League ο Ολυμπιακός

O όμιλος του Ολυμπιακού ήταν ευθύς εξ αρχής πολύ δύσκολος και αυτό το ομολογούσαν άπαντες. Με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα, την Γιουβέντους και την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, λίγοι περίμεναν ότι θα μπορούσε να γίνει η υπέρβαση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League και ο ρεαλιστικός στόχος ήταν η συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας μέσω του Europa League.

Δυστυχώς εκείνη η ήττα στην πρεμιέρα από τους Πορτογάλους στο Φάληρο (2-3) αποδείχθηκε εν πολλοίς καταδικαστική, διότι ακολουθούσε ματς στο Τορίνο με την Γιουβέντους, δυο μάχες συνεχόμενες με την Μπαρτσελόνα και ταξίδι στη Λισσαβώνα. Διόλου ευέλικτο πρόγραμμα για να μπορέσει να ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας και απλά θα προσπαθούσε να σταθεί ανταγωνιστικός και να έπαιρνε ό,τι περισσότερο μπορούσε.

Πραγματικά, σε σχέση με το σκορποχώρι της πρεμιέρας η κατάσταση ναι μεν βελτιώθηκε, όχι όμως και η βαθμολογική συγκομιδή. Έτσι, με την ολοκλήρωση του ομίλου, ο Ολυμπιακός πήρε μόλις ένα βαθμό, αφού στο τελευταίο παιχνίδι με τη "Βέκια Σινιόρα", οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν με 0-2 στο Φάληρο.

Η χειρότερη συγκομιδή (ως φέτος) για τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση, ήταν τη σεζόν 2006-07, όταν και πήρε τρεις βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες. Απέσπασε 2-2 από τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ (οι Κωνσταντίνου και Καστίγιο τα γκολ), 1-1 από τη Ρόμα στο Ολίμπικο (ο Σέζαρ το γκολ) και ήρθε 1-1 με τους Ουκρανούς στο Φάληρο (ο Καστίγιο το γκολ) την τελευταία αγωνιστική. Από τότε είχε να τερματίσει τέταρτος σε όμιλο του Champions League.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός, με τον ένα βαθμό που μέτρησε φέτος, είχε τη χειρότερη συγκομιδή ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.

Ως φέτος, αυτή άνηκε στην ΑΕΚ της σεζόν 1994-95 σε όμιλο με Ζάλτσμπουργκ, Άγιαξ και Μίλαν, όπου απέσπασε δυο βαθμούς (0-0 με Ζάλτσμπουργκ εκτός έδρας και με Μίλαν εντός) και το 2003-04 σε όμιλο με Λα Κορούνια, Μονακό και Αϊντχόφεν (1-1 με τη Λα Κορούνια στη Λεωφόρο και 0-0 με τη Μονακό στο ίδιο γήπεδο).

Ίδια συγκομιδή και για τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2010-11, επίσης με δυο βαθμούς, σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν. Οι πόντοι του "τριφυλλιού" ήταν οι δυο λευκές ισοπαλίες με τους Ρώσους σε ΟΑΚΑ και Καζάν αντίστοιχα.