Άρχισαν "παραμύθι" με Δώνη

Στην Ελλάδα κάθε φορά που υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ή του Παναθηναϊκού μπλέκουν το όνομα του Γιώργου Δώνη και μάλιστα με τρόπο που υποδεικνύουν ότι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ είναι αυτός που...παρακαλάει για τη θέση. Πριν ακόμα αποκλειστεί η Ελλάδα από την Κροατία στα μπαράζ του Μουντιάλ 2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας marca-sl.gr φέρει τους Δώνη και Δέλλα να καλοβλέπουν την θέση του Σκίμπε στον πάγκο της "γαλανόλευκης". Το κατά πόσο όντως ο Δώνης θα είναι στους υποψήφιους προπονητές για την Εθνική Ελλάδας είναι άλλη ιστορία και επί της παρούσης δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Μπορεί στο εσωτερικό της ΕΠΟ και της Εθνικής ομάδας να υπάρχουν φωνές που τάσσονται υπέρ της παραμονής του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της «γαλανόλευκης», ωστόσο κακά τα ψέματα κι έτσι για να λέμε και να γράφουμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Γερμανού κόουτς αναφορικά με την συνέχιση της συνεργασίας με τον αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Κάτι που είναι σε θέση να ξέρουν καιρό τώρα, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο Πάρκο Γουδή. Κι όλα αυτά φυσικά, με την προϋπόθεση πως απόψε το βράδυ δεν θα πραγματοποιηθεί το όγδοο θαύμα στο Φάληρο και η Εθνική δεν θα πετύχει το θαύμα – έπος της ανατροπής του εις βάρος της σκορ (4-1) του πρώτου αγώνα στο Ζάγκρεμπ, που θα την στείλει στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Βλέπετε, μπάλα είναι (και γυρίζει) και πάντα θα πρέπει να κρατάμε μια…πισινή. Να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Γερμανός κόουτς με την ΕΠΟ, προβλέπει την αυτόματη ανανέωσή του σε περίπτωση πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Παρότι και στον ομοσπονδιακό τεχνικό πιστώνεται πως κατάφερε να μαζέψει τα «κομμάτια» της Εθνικής έπειτα από την «λαίλαπα» που την έπληξε επί των ημερών του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ θα βάλει – εν τέλει - αρνητικό πρόσημο στην θητεία του στον πάγκο της Εθνικής. Κι αυτό από την στιγμή που θα έχει πάει…περίπατο η επίτευξη του βασικού στόχου.

Παρεμπιπτόντως, σε αυτή την περίπτωση πολλοί είναι αυτοί εντός των τειχών της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που θα θυμηθούν πως ο Σκίμπε  αποτέλεσε επιλογή της προηγούμενης διοίκησης και του άλλοτε προέδρου Γιώργου Γκιρτζίκη, ο οποίος κάθε άλλο παρά δημοφιλής είναι με τη νέα τάξη πραγμάτων στην ΕΠΟ.

Σωστά; Σωστά.

Όσο για την μετά – Σκίμπε εποχή στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος;… Το γερμανικό μοντέλο διαχρονικά έχει πέραση στους κόλπους της ομοσπονδίας (ανεξαρτήτως διοίκησης και προσώπων στις επιτελικές θέσεις) ωστόσο κάποιοι Έλληνες προπονητές καλοβλέπουν την φόρμα του Σκίμπε και ετοιμάζονται να ρίξουν την… ζαριά τους.

Κι αν τους κάτσει; Τι πράγμα;.. Ποιοι είναι αυτοί οι προπονητές;…

Σε πρώτο χρόνο ο Τραϊανός Δέλλας, ο Γιώργος Δώνης και να περάσουν οι επόμενοι!