Το «κόλλησε» ο Άλτμαν, ξεκόλλησε ο Παναθηναϊκός!

Το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και μία βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας, πήρε ο Παναθηναϊκός σήμερα στη Λεωφόρο επικρατώντας του Απόλλωνα με 1-0 χάρη σε γκολ του Αλτμαν στο 31’.

Το «τριφύλλι» δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, έπαιξε με κυνισμό για να κατακτήσει το τρίποντο και τα κατάφερε, μειώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή στους πέντε βαθμούς (με την εκκρεμότητα του ματς της ΑΕΚ που εάν νικήσει θα φτάσει στους επτά). 

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε από το ξεκίνημα του ματς τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ρυθμός ήταν αργός έχοντας, ως έξτρα πρόβλημα την αφόρητη ζέστη (37 βαθμοί κελσίου!) που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Οι «πράσινοι» προσέγγισαν για πρώτη φορά με αξιώσεις την εστία του Τσόβιτς στο 16’, με τον Λουντ να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του «κίπερ» των φιλοξενούμενων.

Στο 18’ ο Κουρμπέλης έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε στον Αλτμαν ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε άψυχα πάνω στον Τσόβιτς, ενώ στο 23’ ο Απόλλων φάνηκε για πρώτη φορά επικίνδυνος μετά από σέντρα του Ντάσιου και κεφαλιά του Καστεγιέχος που βρήκε στο κεφάλι του Κουτρουμπή και πέρασε κόρνερ.

Στο 26’ ο Χουλτ έβγαλε σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και έφτασε στον Χίλιεμαρκ που στόπαρε με το στήθος και σούταρε πάνω απ’ τα δοκάρια, αλλά στο 31’ η υπεροχή του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε γκολ μέσω στατικής φάσης.

Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Αλτμαν από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα (1-0).

Ο Απόλλων έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 38’ μετά από σέντρα του Ντάσιου προς τον Σιατραβάνη, που έκανε την προβολή αλλά ο Κολοβέτσιος σταμάτησε σωτήρια τη μπάλα και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 41’ το μακρινό σουτ του Χίλιεμαρκ απέκρουσε ο Τσόβιτς και στο 44’, σε γρήγορη μετάβαση του Παναθηναϊκού από την άμυνα στην επίθεση, ο Αλτμαν έδωσε στον Χίλιεμαρκ που μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά  αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε και πάλι ο Τσόβιτς.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ματς να είναι μέτριο και τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος, έχοντας 61-39% κατοχή μπάλας και έξι τελικές προς την εστία έναντι δύο της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (46’) ο Απόλλων έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Καστιγιέχος με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Μπαμπιάρζ αλλά ο Βλαχοδήμος έσωσε την εστία του.

Στο 52’ ο Λουτσιάνο συνδυάστηκε ωραία με τον Αλτμαν αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι, ενώ στο 81’ το δυνατό σουτ του Αλτμαν έφυγε άουτ.

Στο 83’ ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, όμως ο Αλτμαν δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα όντας στο δεύτερο δοκάρι και στο 87’ ο Λουτσιάνο έστρωσε στον Χίλιεμαρκ που σούταρε ωραία αλλά η μπάλα βρήκε στον Κοντοέ και πέρασε κόρνερ.

Στο 89’ ο Μενδρινός έβγαλε επικίνδυνη σέντρα από αριστερά αλλά ο Σιλά απομάκρυνε έγκαιρα με τάκλιν στη μικρή περιοχή.
Τελευταία καλή στιγμή στο ματς μία κεφαλιά του Αλτμαν που πέρασε άουτ στο 93’ από εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής (73’ Σιλά), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Λουντ, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (46’ Λουτσιάνο), Αλτμαν, Μολίνς (66’ Τσάβες).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Α. Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας, Τζόναθαν, Βαλλιάνος (73’ Μενδρινός), Κοντοές, Μπαμπιάρζ, Κονέ, Αλμπάνης (77’ Ελμπάζ), Σιατραβάνης (61’ Μάατσεν), Καστιγέχος.
Πηγή: sdna.gr