Άτυχος ο ΠΑΟ κέρδισε μόλις 1-0 τη Γκαμπάλα

Την 100η ευρωπαϊκή του νίκη που του δίνει έστω και ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης επί της Γκαμπάλα επικρατώντας με 1-0.

Οι πράσινοι παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήταν σαφώς καλύτεροι από τους Αζέρους και δημιούργησαν ένα σωρό ευκαιρίες για να βάλουν και δεύτερο αλλά και τρίτο γκολ. Στάθηκαν όμως άτυχοι καθώς δυο φορές η τύχη τους γύρισε την πλάτη αφού είχαν δυο δοκάρια ενώ και ο γκολκίπερ της Γκαμπάλα πραγματοποίησε μερικές σωτήριες επεμβάσεις για να κρατήσει αυτό το 1-0.

Το πρώτο βήμα για τον Παναθηναϊκό έγινε όμως και αν δείξει ανάλογο πρόσωπο και στον επαναληπτικό του Μπακού, όπου σαφώς θα είναι περισσότερο έτοιμος τότε θα μπορέσει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση αποκλείοντας την Γκαμπάλα από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με αέρα και δείχνοντας ναι μεν ότι σέβεται τον αντίπαλο του δείχνοντας προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά δείχνοντας παράλληλα ότι άπαντες στο τριφύλλι γνώριζαν ότι είναι ανώτεροι του αντιπάλου τους. Για αυτό και πήρε από την αρχή του αγώνα τα ηνία, κράτησε τη μπάλα στα πόδια του και έψαξε με σωστό τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία ενώ παράλληλα έβγαλε και πίεση προς την άμυνα της Γκαμπάλα που έδειξε να είναι το αρνητικό της σημείο.

Ουσιαστικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε μόνο ένα κακό δεκάλεπτο που έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους και πάλι προς τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρος και βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Μολίνς στο 37' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο δεύτερο μέρος με τους πράσινους να είναι καλύτεροι, να δικαιούνται ένα γκολ ακόμα, τουλάχιστον, αλλά αυτό δεν ήρθε. Βέβαια την ίδια ώρα η Γκαμπάλα απείλησε ελάχιστα το τριφύλλι που αδικείται από το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνες Μουνουέρα (ΙΣΠ)

Βοηθοί: Ντιέγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια (ΙΣΠ), Σέζαρ Μανουέλ Νοβάλ Φοντ (ΙΣΠ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (70' Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (87' Δώνης), Μολίνς (70' Λουτσιάνο).

ΓΚΑΜΠΑΛΑ (Ρομάν Χριχορτσούκ):  Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βερνιντούμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Μαλόουν (77' Κονέ), Χιουσεΐνοβ, Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό.

Γκολ: 37' Μολίνς

Κάρτες: 42' Βερνιντούμπ

 

Πηγή: www.sport24.gr