«Με το νταμπλ του ΑΠΟΕΛ, ο ΠΑΟΚ έχασε 80,000 ευρώ»

Για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ και τα όσα έγιναν με τους Ιβάν Σαββίδη και Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε ο Γιώργος Δώνης.
 
Aναφέρθηκε στον γιο του, Χρήστο, ο οποίος θα συνεχίσει τους επόμενους έξι μήνες με την φανέλα του Ηρακλή, ενώ στάθηκε και στην αποζημίωση που πήρε από τον Δικέφαλο του Βορρά.
 
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena FM 89.4»:
 
«Γύρισα στην Ελλάδα πριν από τρεις μέρες. Τέλειωσε η συνεργασία μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι στόχοι που είχε βάλει ο σεΐχης , κατά την γνώμη μου δεν μπορούσαμε να τους πετύχουμε και τους έδωσα τον περιθώριο να βρουν προπονητή, για να αποχωρήσω τον Ιανουάριο. Είναι μια διαφορετική εμπειρία και αισθάνομαι πολύ τυχερός που την έζησα, οι παραστάσεις που έζησα δεν είναι εύκολο να τις ζήσεις και για αυτό αισθάνομαι πολύ τυχερός.
 
Τα χρήματα είναι πολλά, για να φανταστείτε το μπάτζετ για το τιμ προπονητών στις μικρομεσαίες ομάδες είναι κοντά στο 1.5 εκ. δολάρια τον χρόνο. Οι καλοί προπονητές φτάνουν μέχρι τα 3 εκ. δολάρια.
 
Το επίπεδο στα Εμιράτα δεν θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Η ομάδα που προπονούσα στην Σαουδική Αραβία άνετα θα μπορούσε να διεκδικήσει πρωτάθλημα στην Σούπερ Λιγκ, στα Εμιράτα όχι, θεωρώ η Σούπερ Λίγκ έχει καλύτερο επίπεδο».
 
«Μεγάλη ομάδα ο Ηρακλής-Τελευταία ευκαιρία του Χρήσου Δώνη…»
 
Αναφορικά με της φιλοδοξίες του Χρήσου Δώνη που υπέγραψε στον Ηρακλή:
 
«Ο Χρήστος ταλαιπωρήθηκε πολύ το τελευταίο διάστημα,  έκανε ένα πέρασμα από την Ελβετία, όπου τραυματίστηκε στο γόνατο και είχε μόλις δυο συμμετοχές, επέστρεψε στην Ελλάδα και στα Γιάννενα, όπου συνήθως έπαιζε σαν αλλαγή.
 
Για μένα ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα, άσχετα από τα προβλήματα που έχει. Έχει μια ιστορία, έχει κόσμο και είναι μια ιδανική ευκαιρία στον Χρήστο να δείξει ότι επανέρχεται. Παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για να δείξει ότι μπορεί να κάνει καριέρα.
 
Έρχεται με δανεισμό για τους επόμενους έξι μήνες, έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για 1.5 χρόνο ακόμα».
 
«Θα καταλάβει ο Πάμπλο τώρα που έγινε προπονητής»
 
Για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ και τον Πάμπλο Γκαρσία:
 
«Ήταν μια πολύ δύσκολη δουλειά, ανέλαβα με Βρύζα όταν και ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Τον Ιανουάριο μπήκε και ο Ιβάν Σαββίδης. Όταν ανέλαβα εγώ έπρεπε να κατεβάσουμε ένα μπάτζετ των 20εκ. ευρώ στα 5.5 εκ. ευρώ. Όταν ήρθε ο
 
κ.Σαββίδης έπρεπε να ξανά ανέβει. Όλο αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο. Το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα ήταν αυτό του Γκαρσία. Όλες οι αποφάσεις μου πάντως ήταν καθαρά ποδοσφαιρικές. Κάποιοι συμφωνούσαν και κάποιοι διαφωνούσανε. Ποτέ δεν έβλεπα κάποιον ποδοσφαιριστή με κακό μάτι.
 
Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο αυτή η υπόθεση. Αλλά την ίδια απόφαση θα έπαιρνα και τώρα καθώς με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς που είχε θεωρούσα ότι δεν μπορούσε να παίξει σε τέτοιο επίπεδο. Δεν μπορούμε πάντως να κακολογήσουμε και ένα ποδοσφαιριστή που έχει κάνει πολύ μεγάλη καριέρα και θέλει να παίξει μπάλα. Ο Γκαρσία θα καταλάβει τώρα που έγινε προπονητής…
 
Δεν ήθελε να κάτσει στον πάγκο, μου είπε ή θα παίζω ή θα φεύγω. Ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση».
 
Υπήρχαν πιέσεις για να παίζει ο Γκαρσία;
 
«Όχι, από την μεριά του προέδρου ποτέ! Για κανέναν παίκτη, δεν ανακατεύτηκε ποτέ».
 
Για το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη:
 
«Στην Ελλάδα γενικότερα όλοι θέλουν να ανακατεύονται σε όλα. Υπάρχει μια αναταραχή. Πιστεύω ότι με το πέρασμα των χρόνων θα υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία. Για να πετύχει ένα πρότζεκτ, χρειάζεται υπομονή. Από αυτό που βλέπω υπάρχει μεγαλύτερη υπομονή, ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλύτερους παίκτες από τότε».
 
Παρακολουθείτε τον ΠΑΟΚ;
 
«Ναι και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αγωνιστικά. Σαν φίλαθλος και ουδέτερος , το ευχαριστιέσαι αυτό που βλέπεις. Αλλά θα έλεγα ότι είναι αναποτελεσματικός».
 
Για τον Κλάους Αθανασιάδη: «Δεν ξέρω τι του έχει συμβεί, τον έχω ζήσει και μάλιστα εκείνη την χρονιά έβαλε και πάρα πολλά γκολ. Είναι ένας παίκτης που το γκολ το έχει πολύ εύκολα και στην προπόνηση αλλά και στους αγώνες».
 
Για τις πολλές τελικές του ΠΑΟΚ: « Ο ΠΑΟΚ και με τον ΠΑΣ ήταν πολύ άτυχος, γιατί ήταν καλύτερος και τελικά έχασε. Η δουλειά του προπονητή είναι να δημιουργήσει, σε ποιότητα ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός . Δεν φταίει ο Ίβιτς αν κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να σκοράρει. Απλά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να βρεθούν λύσεις από αλλού».
 
Υπάρχει περίπτωση επιστροφής στο Ελληνικό πρωτάθλημα;
 
«Δύσκολα».
 
Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Φοβάμαι να πάω στην Τούμπα γιατί μπορεί να με βρίσουν . Προσπαθώ να το αποφεύγω, όπως φοβόμουν και παλιότερα να πάω στην Λάρισα. Από τότε δεν έχω πάει να δω παιχνίδι της Λάρισας.
 
Εντάξει δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από τον ΠΑΟΚ, ούτε από την δική μου μεριά, ούτε από την δική τους. Με τον ΠΑΟΚ ποτέ δεν καθίσαμε σε ένα τραπέζι να τα βρούμε. Συνήθως δεν παρουσιάζονται τα σωστά στοιχεία. Εγώ άλλαξα το συμβόλαιο μου στον ΠΑΟΚ, δυο φορές. Μου ζήτησε ο πρόεδρος να δείξω την αγάπη μου προς τον ΠΑΟΚ και του είπα να κάνει ότι θέλει. Το εκτίμησε αυτό, με αγκάλιασε αλλά όταν ήρθε ο αποκλεισμός από την Τρίπολη, ποτέ δεν καθίσαμε σε ένα τραπέζι.
 
Υπήρχε μια αποζημίωση στο συμβόλαιο μου, 200.000 ευρώ, κάναμε μια συμφωνία  με τον κ.Βρύζα για να την μειώσουμε 25%, αλλά ο κ.Σαββίδης το είχε πάρει εγωιστικά και δεν το αποδέχτηκε και πήγαμε στα δικαστήρια.
 
Γράφανε ότι πήρα 800.000 ευρώ αποζημίωση, πως θα έπαιρνα τόσα λεφτά , όταν το συμβόλαιο μου ήταν 340.000 ευρώ;
 
Αυτό ήταν το συμβόλαιο μου στον ΠΑΟΚ. Όταν πήγα στο ΑΠΟΕΛ ήμουν υποχρεωμένος να επιστρέψω  το συμβόλαιο μου στον ΠΑΟΚ . Εγώ πήρα νταμπλ με τον ΑΠΟΕΛ και τα χρήματα αυτά γύρισαν στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ από μένα δηλαδή έχασε 80.000 ευρώ…».
 
Μπορεί να περάσει την Σάλκε: «Ναι πιστεύω πως ναι, παρότι δεν πάμε καλά με τις Γερμανικές ομάδες».
 
ΠΗΓΗ: sdna.gr