ΑΠΟΕΛ: Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Αποκάλυψη τώρα! Η αντίστροφη μέτρηση τελείωσε και απόψε στις 21:00 στο «Χαλ Παρκ» (Cytavision Sports+1) ο ΑΠΟΕΛ της αγωνιστικής περιόδου 2015/16 θα «συστηθεί» στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό. Απέναντι στην ουαλική TNS ο πρωταθλητής Κύπρου θα επιχειρήσει να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και συνάμα να δώσει ένα ικανοποιητικό πρώτο δείγμα γραφής για την ομάδα που «σμιλεύει» ο Τόμας Κρίστιανσεν.
Εν όψει της επίσημης πρεμιέρας του στον πάγκο των «γαλαζοκιτρίνων» ο Δανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του σοβαρότητα και αξιοποίηση της υπέρτερης ευρωπαϊκής εμπειρίας. Αυτή τεκμαίρεται, μεταξύ άλλων, και από το πλασάρισμα των δύο ομάδων στην κατάταξη της UEFA, καθώς η πρωταθλήτρια Ουαλίας ευρίσκεται στη 257 θέση (5.200 βαθμοί την τελευταία πενταετία), ενώ ο ΑΠΟΕΛ στην 61η (35.935 βαθμοί την τελευταία πενταετία).
 
Διπλό σημαίνει πρόκριση
Η σημασία των εκτός έδρας αγώνων στους προκριματικούς γύρους των ευρωπαϊκών αγώνων αποδεικνύεται εύκολα με μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν. Την περασμένη περίοδο ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε τη Βαρντάρ (1-1) και τη Μίντγιλαντ (2-1) χάρη στα αποτελέσματα που απέσπασε μακριά από το ΓΣΠ και «την πάτησε» απέναντι στην Αστάνα, από την οποία ηττήθηκε 1-0 στο Καζαχστάν.
Πρόπερσι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βασίστηκε στις εκτός έδρας ισοπαλίες απέναντι σε Ελσίνκι (2-2) και Όλμποργκ (1-1) που επέτρεψαν στους «γαλαζοκίτρινους» να σφραγίσουν τις προκρίσεις με νίκες στους επαναληπτικούς στο ΓΣΠ, ενώ την περίοδο 2013/14 ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε διαδοχικά από Μάριμπορ και Ζούλτε, επειδή απέτυχε στα εκτός έδρας παιχνίδια να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα απ’ ό,τι στα εντός (0-0 στη Σλοβενία μετά το 1-1 στο ΓΣΠ και 1-1 στο Βέλγιο πριν το 1-2 στη Λευκωσία).
 
Χωρίς νεοφερμένους
Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Κρίστιανσεν προσανατολίζεται στη στελέχωση του αρχικού σχήματος δίχως κάποιο από τα μέχρι στιγμής πέντε μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Ο άρτι νεοφερμένος Λάγο, άλλωστε, δεν έχει καν δηλωθεί στη λίστα, ο Λάτσι δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή για την Ουαλία, ενώ οι Ορλάντι, Καρλίτος και Μπρεσάν πιθανότατα θα παρακολουθήσουν το ξεκίνημα του αποψινού αγώνα από τον πάγκο.
Οι εκκρεμότητες αναφορικά με την ενδεκάδα, την οποία ο Δανός τεχνικός θα αποφασίσει σήμερα, αφορούν τη θέση του τερματοφύλακα (Πάρντο ή Βάτερμαν) και του δεξιού στόπερ (Μερκής ή Αστίθ). Από κει και πέρα οι Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου θα παίξουν στα άκρα της άμυνας, ο Καρλάο θα είναι ο αριστερός στόπερ, ο Μοράις ο καθαρόαιμος κόφτης, οι Βινίσιους και ντε Βινσέντι οι εσωτερικοί χαφ, οι Βάντερ, Εφραίμ οι εξτρέμ και ο Σωτηρίου ο επιθετικός κορυφής.

Τον αποψινό αγώνα θα διαιτητεύσει ο Πορτογάλος Hugo Filipe Ferreira C. Moreira Miguel (διεθνής από το 2013) με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ricardo Jorge Ferreira (Dos) Santos και Nuno Miguel Roque Conceicão. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Helder Miguel Azevedo Malheiro.
Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ελβετός Cyril Zimmermann και παρατηρητής αγώνα ο Δανός Jan Damgaard.