Ο κλήρος έπεσε (πάλι) στο Τσίρειο

Η λύση για το στάδιο που θα διεξαχθεί ο τελικός βγήκε μέσω κλήρωσης και έτσι ο τελικός ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ομόνοια, στις 18 Μαΐου, θα γίνει στο Τσίρειο στάδιο.
 
Αυτή είναι η έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού που «κλειδώθηκε» η έδρα του τελικού της διοργάνωσης μέσω αυτής της διαδικασίες. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι για τέταρτη φορά βγαίνει το χαρτάκι που αναγράφει το Τσίρειο στάδιο.
 
Χρονιά: 1938
Γήπεδο: Παλαιό ΓΣΠ
Τελικός: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 1-3

Η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η λύση της κλήρωσης ήταν στον τελικό του 1938 (πέμπτος τελικός στην ιστορία), όταν αντιμέτωπες βρέθηκαν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού αρνήθηκε να αγωνιστεί στο παλαιό ΓΣΠ, όπου είχαν διεξαχθεί και οι προηγούμενοι – αλλά και οι πλείστοι από τους επόμενους – τελικοί, μετά από απόφαση της ΚΟΠ. Μετά από αρκετές ημέρες διαβουλεύσεων, τελικά η λύση βγήκε από την κληρωτίδα: Παλαιό ΓΣΠ. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ έπαιζε εκτός έδρας, κατέκτησε τον τίτλο με νίκη 3-1.
 
Χρονιά: 1982
Γήπεδο: Τσίρειο
Τελικός: Απόλλων-Ομόνοια 2-2 (παρ.), 1-4 (Μακάρειο)

Το 1982 έγινε η δεύτερη κλήρωση για το στάδιο του τελικού. Τη χρονιά αυτή το ζευγάρι της τελικής φάσης ήταν το ίδιο με το φετινό. Απόλλων-Ομόνοια, με την κληρωτίδα να έχει την ίδια κατάληξη, δηλαδή το Τσίρειο στάδιο. Ο αγώνας έληξε 2-2 (στην παράταση) και έτσι πραγματοποιήθηκε ρεβάνς στην έδρα των πρασίνων, Μακάρειο, και η Ομόνοια κέρδισε 4-1.
 
Χρονιά: 1986
Γήπεδο: Τσίρειο
Τελικός: Απόλλωνας-ΑΠΟΕΛ 2-0

Τέσσερα χρόνια αργότερα, και πάλι ο Απόλλωνας ήταν εκ των πρωταγωνιστών έχοντας απέναντί του αυτή τη φορά την άλλη ομάδα της Λευκωσίας, τον ΑΠΟΕΛ. Η κληρωτίδα έβγαλε και πάλι το Τσίρειο στάδιο. Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε με 2-0.
 
Χρονιά: 1988
Γήπεδο: Τσίρειο
Τελικός: ΑΕΛ-Ομόνοια

Στο Τσίρειο στάδιο, μετά από κλήρωση, κρίθηκε και ο τελικός της περιόδου 1988 ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ομόνοια. Νικητές ήταν οι πράσινοι με 2-1.
 
Χρονιά: 2006
Γήπεδο: ΓΣΖ
Τελικός: ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 2-3 (παρ.)

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ συναντήθηκαν στον τελικό του 2006. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί κλήρωση για την επιλογή του σταδίου διεξαγωγής ανάμεσα στις έδρες τους. Ο αγώνας έγινε τελικά στο ΓΣΖ, με τον ΑΠΟΕΛ να επικρατεί της ομάδας της Λάρνακας με 3-2 στην παράταση.