Η ανάλυση του Βάσου για το πέναλτι-γκολ του ΑΠΟΕΛ

Την πολυσυζητημένη φάση του ντέρμπι στην «ΑΕΚ Αρένα» ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ με το χέρι του Νέλσον, σχολίασε στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ο αναλυτής Βάσος Κωνσταντίνου.
 
Υπενθυμίζουμε, ότι στο 10’ της αναμέτρησης η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Νέλσον των «κιτρινοπράσινων» μετά από σέντρα του Βούρου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Νικολάου να υποδεικνύει την άσπρη βούλα και τον Νούνο Μοράις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της Λευκωσίας.
 
Στην επαναληπτική προβολή ωστόσο της Cytavision δεν ξεκαθαρίζει απόλυτα η φάση, αφού ναι μεν το δεξί του πόδι του Νέλσον πατούσε εκτός περιοχής, όμως η μπάλα κτύπησε στο αριστερό χέρι του ποδοσφαιριστή που ήταν σε αφύσικη θέση στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής.
 
Κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη φάση ο Βάσος Κωνσταντίνου, υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο ίδιος να διακρίνει ξεκάθαρα αν ήταν εντός περιοχής το χέρι του Νέλσον, αφού με την επαναληπτική προβολή δεν φαίνεται. Αλλά, όπως τόνισε ο αναλυτής, ο διαιτητής βρισκόταν απέναντι από τη φάση αυτή και για να το υποδείξει απευθείας πάει να πει ότι ήταν ξεκάθαρο για τον ίδιο. Το πόδι του ποδοσφαιριστή βρίσκεται έξω από την περιοχή αλλά το χέρι ίσως να βρίσκεται μέσα στην περιοχή, συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Βάσος Κωνσταντίνου.