Με οργανωμένους ή χωρίς το ντέρμπι τίτλου;

Η ώρα της κρίσης για Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ πλησιάζει. Οι κόποι μια ολόκληρης σεζόν θα παιχθούν σε 90’ στο ντέρμπι τίτλου της ερχόμενης Κυριακής (29/4 19:00) στο ΓΣΠ.
 
Οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα μονομαχήσουν για τέταρτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα σ’ ένα παιχνίδι δίχως αύριο που θα καθορίσει πιθανόν τον πρωταθλητή της περιόδου.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού έχουν το αβαντάζ των δύο βαθμών (79 έναντι 77 του ΑΠΟΕΛ) και θα διατηρηθούν στην πρωτιά και με ισοπαλία. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να κερδίσει τον Απόλλωνα για να βρεθεί μετά από καιρό στην κορυφή και να βρεθεί σε θέση ισχύος στην προσπάθεια για επίτευξη του ιστορικού επιτεύγματος έκτου συνεχόμενου πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του.
 
Το σκηνικό με τις μισοάδειες εξέδρες δεδομένα δεν πρόκειται να επαναληφθεί, καθώς η κρισιμότητα της αναμέτρησης θα προσελκύσει χιλιάδες κόσμου.
 
Ερωτηματικό παραμένει η πρόθεση των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ απέχουν απ’ όλες τις αναμετρήσεις, ενώ οι του Απόλλωνα από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις που ισχύει το μέτρο της ΚΟΠ για αγορά εισιτηρίου μέσω της ιστοσελίδας της ΚΟΠ.
 
Η σημασία του αγώνα θα διαφοροποιήσει το σκηνικό; Ο ΑΠΟΕΛ κάλεσε επίσημα την ΚΟΠ να άρει το συγκεκριμένο μέτρο ζητώντας τις διοικήσεις Απόλλωνα και ΑΕΚ να πράξουν το ίδιο.
 
Επί της παρούσης δεν υπάρχει αντίδραση ούτε από την Ομοσπονδία, ούτε από τα άλλα δύο σωματεία. Την ίδια ώρα οι «γαλαζοκίτρινοι» θα ζητήσουν από την ΚΟΠ μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα 5 ευρώ, ώστε να δώσει άλλο ένα κίνητρο στους οπαδούς της ομάδας να γεμίσουν ασφυκτικά τις εξέδρες του ΓΣΠ.
 
Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό και για τους οργανωμένους οπαδούς των δύο ομάδων. Ο Απόλλωνας θα έχει στη διάθεση του 2200 εισιτήρια, τα οποία μετά βεβαιότητας θα εξαντληθούν.