Χωρίς ομίλους δεν έχει Άλεφ!

Από την περασμένη Τρίτη η Record τον έχει μετατρέψει σε μήλο της έριδος ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ. Ο Άλεφ ντο Σάντος οδεύει στην ολοκλήρωση του μονοετούς δανεισμού του στους «κυανολεύκους» και οι «γαλαζοκίτρινοι», σύμφωνα πάντα με το πορτογαλικό δημοσίευμα, ενδιαφέρονται να τον αγοράσουν από την Μπράγκα.

Η τελευταία διατηρεί συμβόλαιο ως το 2020 με τον ποδοσφαιριστή, για τον οποίο ο σύλλογος της Λεμεσού δεν έχει οψιόν αγοράς, συνεπώς η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Πορτογάλων. Η Μπράγκα προφανώς ενδιαφέρεται περισσότερο να πωλήσει τον 23χρονο Βραζιλιάνο παρά να τον δανείσει εκ νέου, αυτό ωστόσο δεν δίνει αυτομάτως προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.

Ο λόγος απλός: οι Πορτογάλοι επιδιώκουν να αποσβέσουν το ποσό αγοράς του ποδοσφαιριστή, το οποίο ανέρχεται στα €750.000. Αυτό το ποσό ουδείς εκ των μνηστήρων του τίτλου μπορεί να δώσει ελαφρά τη καρδία. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι οι «γαλαζοκίτρινοι» απέκτησαν από την Ακαδημία Πούσκας τον Ρόλαντ Σάλαϊ έναντι επταψήφιου ποσού, αφ’ ότου όμως είχαν εξασφαλίσει την είσοδό τους στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τούτου δοθέντος κι εφ’ όσον η Μπράγκα δεν υποχωρήσει από τις οικονομικές της απαιτήσεις και δεν αναθεωρήσει στο θέμα του νέου δανεισμού του Άλεφ, η απόκτηση του Βραζιλιάνου είτε από τον Απόλλωνα είτε από τον ΑΠΟΕΛ θα καταστεί εφικτή, μόνον σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους.