Η «αλλεργία» του Τριτσκόφσκι στον ΑΠΟΕΛ

Στον χθεσινό (πρώτο) ημιτελικό του κυπέλλου Coca Cola απέναντι στον ΑΠΟΕΛ ο Ιβάν Τριτσκόφσκι έτρεξε, μάρκαρε, πάλεψε, κέρδισε μονομαχίες, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις, ήταν μέσα στις φάσεις. Τι του έλειψε; Ό,τι έλειψε συνολικά από την ομάδα του: η αποτελεσματικότητα.

Ανήμερα των 31ων γενεθλίων του ο επιθετικός των Λαρνακέων είχε την ευκαιρία να… κεράσει με γκολ τους φίλους της ομάδας του, ωστόσο στη φάση του 18ου λεπτού σημάδεψε την κάθετη δοκό του τέρματος του Μπόι Βάτερμαν, ενώ στην αντίστοιχη του 66’ βιάστηκε και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.

Τοιουτοτρόπως ο Σκοπιανός επιβεβαίωσε την… αλλεργία που έχει στον ΑΠΟΕΛ, καθώς από τον Ιανουάριο του 2016, όταν επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ, δεν έχει σκοράρει σε εννέα παιχνίδια (οκτώ στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο) με αντίπαλο τον πρώην εργοδότη του.

Προς αποφυγή οποιονδήποτε παρερμηνειών, σημειώνεται επίσης ότι ο Τριτσκόφσκι δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ ούτε ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα (σ.σ. στο β’ προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 2008/09) ούτε με τη φανέλα της ΕΝΠ (σ.σ. τη σεζόν 2009/10).

Συνολικά, δηλαδή, ο 31χρονος επιθετικός έχει τεθεί αντιμέτωπος των «γαλαζοκιτρίνων» 13 φορές και, μολονότι έχει πανηγυρίσει δύο νίκες απέναντί τους, ακόμη δεν έχει καταφέρει να σκοράρει εναντίον τους. Οι επόμενες δύο ευκαιρίες (του) ακολουθούν την Κυριακή και την ερχόμενη Τετάρτη…