Μάλλον μετέφρασες κι εσύ λάθος τη λέξη σεβασμός κ. Πέτεφ...

Τρεις μήνες κατάρρευσης σαν ένας χάρτινος πύργος ήταν αρκετοί. Ντροπιαστικές ήττες, χαμένος στόχος Ευρώπης, πρόωρος αποκλεισμός κυπέλλου, διχασμός ποδοσφαιριστών, διώξιμο Πορτογάλων, υπονοούμενα, απειλές, καυγάδες, ξύλο(!) και ένας ξέγνοιαστος προπονητής σε διασκέψεις Τύπου, που μόνο ο ίδιος δεν έφερε ευθύνη.
 
Όλα τα παραπάνω ο πρώην προπονητής πλέον της Ομόνοιας, Ιβάιλο Πέτεφ, κατάφερε ωσάν να μην έγινε τίποτα να τα διαγράψει μέσα σε ενάμιση κόλλα με λίγο μελάνι δια μέσω του δικηγόρου του, για να τονίσει στο τέλος ότι σέβεται (;) την ιστορία του σωματείου που υπηρέτησε.
 
Οι «βόμβες» μεγατόνων που είχε ρίξει ωστόσο ο Βούλγαρος τεχνικός τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα για αποκαλύψεις σκανδάλων, τελικά χώθηκαν και αυτές κάτω από το χάλι μέσα σε δέκα λεπτά διάσκεψης Τύπου, που ο ίδιος ήθελε να πραγματοποιήσει με την αναφορά λίγο πριν την έναρξη της διάσκεψης ότι εκτός από τη δική του εκδοχή για τα όσα του καταλόγιζαν, θα αποκάλυπτε μάλιστα αρκετά πράγματα με το όνομά τους.
 
Τελικά, ο κ. Ιβάιλο Πέτεφ, προτίμησε ένα διαφορετικό μονοπάτι, αφού πρώτα οδηγήθηκε και στο ΤΑΕ αρχηγείου. Αυτό της λιτότητας και της ηρεμίας, θέλοντας να φύγει ήσυχος και καθαρός με τη συνείδηση του. Αναμφισβήτητα, κάποιος θα έλεγε λογική και αναμενόμενη η αντίδραση του Βούλγαρου τεχνικού, αφού πλέον δεν ανήκει στην Ομόνοια. Μα έλα όμως που αφήνει πίσω του ένα ξέφραγο αμπέλι, που με τις πράξεις και τα λόγια του κατάφερε να τους διχάσει όλους;    
Ας μην ξεχνάμε, ότι πριν δέκα ημέρες η διοίκηση είχε στηρίξει τον Ιβάιλο Πέτεφ μετά την ήττα από την ΑΕΛ, η οποία με μια λιτή ανακοίνωση ανέφερε, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας αποδέχεται πλήρως τις εξηγήσεις που δόθηκαν και όσα ο κ. Πέτεφ αναφέρει και διευκρινίζεται πως ουδέποτε τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του…». Ωστόσο, αποδείχθηκε ως μια «τυφλή» εμπιστοσύνη αφού ήρθε να επιβεβαιωθεί χθες με την καταγγελία του Βούλγαρου από την επίσημη Ομόνοια που ανέφερε κατηγορηματικά, «έχει ήδη επιδοθεί στον κ. Πέτεφ η αγωγή που αφορά δυσφήμηση και διεκδίκηση αποζημιώσεων σε σχέση με δηλώσεις που έκανε σε μέσο της πατρίδας του».
 
Ο κ. Ιβάιλο Πέτεφ θα παραμείνει αξέχαστος στην ιστορία της Ομόνοιας, όχι για τα όσα έπραξε στον πάγκο, αλλά για τα όσα κατάφερε να ξεστομίσει μπροστά στα μικρόφωνα, είτε αυτά αληθεύουν είτε όχι και τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο αποχωρεί. Το να μην παίρνεις την ευθύνη στα χέρια σου αλλά τουναντίον να τη ρίχνεις σε οποιονδήποτε μέλος της ομάδας σου, είτε αυτό είναι ποδοσφαιριστής ή διοίκηση με αρκετά υπονοούμενα, δεν αποτελεί τιμή για ένα προπονητή. Το τι έζησε και τι είδε πίσω από τις κλειστές πόρτες των αποδυτηρίων και του «Ηλίας Πούλλος», φυσικά και μόνο ο ίδιος γνωρίζει και ας μην κατάφερε ποτέ ν' αποδείξει τα όσα ανέφερε.
 
Και δίκιο σε όλα (όσα ανέφερε στις δηλώσεις του στη Βουλγαρία) να έχει ο Βούλγαρος συμπεριφέρθηκε εγωιστικά βάζοντας το προσωπικό συμφέρον πάνω από την ομάδα δημιουργώντας ανεπανόρθωτα προβλήματα. Ο σεβασμός κ. Πέτεφ, που ανέφερες στην τελευταία σου διάσκεψη για το σωματείο, να γνωρίζεις ότι δεν επιβάλλεται από κανένα αλλά κερδίζεται.
 
Και στην ένδοξη ιστορία του «τριφυλλιού» που σου έδωσαν την ευκαιρία να υπηρετήσεις, κάποιοι τίμησαν με ιδρώτα και αίμα τη φανέλα και δικαίως στο τέλος κέρδισαν κάθε σεβασμό.
 
Αφού τα έριξες στη λανθασμένη μετάφραση των όσων είπες όμως, ρίξε και μια απολογία βρε Πέτεφ για αυτό το μπάχαλο που δημιουργήθηκε και με δική σου ευθύνη. Θα ήταν βάλσαμο στο πληγωμένο σώμα της Ομόνοιας που ακόμη αιμορραγεί (και) για χάρη σου. Όσα, όμως, συγνώμη είπαν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της πιο εφιαλτικής σεζόν στην ιστορία της Ομόνοιας είπες και εσύ...