«Μόνο από τον Φανιέρο εξαρτάται, αν θα μπούμε στην πρώτη εξάδα»

Με την έλευση-επιστροφή του (σ.σ. είχε αγωνιστεί στην ομάδα και στο β’ μισό της περυσινής περιόδου) ο Ερμής ανέβασε στροφές και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ν’ απαλλαγεί από τον βραχνά τόσο της απ’ ευθείας διαβάθμισης όσο και του υποβιβασμού μέσα από το β’ όμιλο των πλέι οφ.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το ασιατικό ποδόσφαιρο ο Αφόνσο Αρτάμπε φόρεσε ξανά τη φανέλα των «φτεροπόδαρων» και έγινε ένας από τους 25 Ισπανούς που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν.

«Η θητεία μου στο Χονγκ Κονγκ δεν με έπεισε, διότι δεν αισθανόμουν άνετα. Αδημονούσα να έρθει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και, μόλις άνοιξε το παράθυρο μετακινήσεων, γύρισα πίσω», παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στη Marca ο 30χρονος μέσος. «Όταν επέστρεψα, η ομάδα πάλευε στα χαμηλά βαθμολογικά δώματα, αλλά λίγο αργότερα ξεκινήσαμε ένα σερί και τώρα παίζουμε στο β’ όμιλο των πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μια καλή θέση και την επόμενη χρονιά μπορούμε να επιχειρήσουμε να δώσουμε μάχη για την πρώτη εξάδα».

Ο Αρτάμπε συμπλήρωσε πως «είμαι χαρούμενος, διότι αγωνίζομαι περισσότερο απ’ όσο περίμενα, αλλά για την επιδίωξη πιο φιλόδοξων στόχων, ειλικρινά, όλα εξαρτώνται από τον πρόεδρο (σ.σ. Λούκας Φανιέρος). Η νυν ομάδα μου διοικείται από τον πρόεδρο, δεν είναι ένας σύλλογος με μεγάλη κοινωνική απήχηση, είναι περισσότερο οικογενειακός. Ο πρόεδρος φροντίζει για τα πάντα, βάζει τα χρήματα και από τη δική του φιλοδοξία θα εξαρτηθεί το πώς θα διαμορφωθεί η ομάδα για την επόμενη σεζόν».

Ο Ισπανός άσος αποκάλυψε επίσης ότι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο βιώνεται μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο: «Ο κόσμος είναι πολύ παθιασμένος, αν όλα πηγαίνουν καλά, είσαι ο καλύτερος και δεν σου λείπει τίποτε. Αλλά αν δεν ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες ή δεν κάνεις καλή εμφάνιση, τόσο σου το λένε στα ίσα δίχως πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά τις δικές μου εμπειρίες, ωστόσο, δεν μπορώ να παραπονεθώ για το παραμικρό, όλα έχουν κυλήσει τέλεια».