Μα πώς μπορείς να το πάρεις αυτού του εκστασιασμένου... γάτου;

Μια νίκη σ’ ένα ντέρμπι «φωτιά» επί του ετέρου διεκδικητή του τίτλου σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, είθισται να λέμε στον ποδοσφαιρικό κόσμο, ισοδυναμεί και με μισό τίτλο της χρονιάς. Τούτο ακριβώς λοιπόν, ισχύει κατά γράμμα σ’ αυτό που έπραξε ο Απόλλωνας στο Τσίρειο, που κέρδισε δικαίως τον ΑΠΟΕΛ με το εμφαντικό 4-2, κάνοντας καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην ιστορία του.  
 
Με ψυχή, καρδιά και σθένος, οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού κατάφεραν για ακόμη ένα παιχνίδι να κάνουν επίδειξη ισχύος, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους στον αντίπαλο τους και να κυριαρχήσουν κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο, μετουσιώνοντας τις ευκαιρίες τους σε τέσσερα γκολ. Αναμφισβήτητα, ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, καθώς οι επτά αγωνιστικές και οι 21 βαθμοί που απομένουν είναι ανατρέψιμοι.
 
Πολύτιμο είναι ωστόσο το βήμα που έκανε ο Απόλλωνας για την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου, αφού οι τρεις βαθμοί ή και τέσσερις πιο σωστά αφού έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΑΠΟΕΛ,  αύξησε τη διαφορά από τον συνδιεκδικητή του και δίνει κάθε δικαίωμα στους «γαλάζιους» να ελπίζουν πως θα σηκώσουν την κούπα του πρωταθλητή στη Λεμεσό.
 
Αναντίλεκτα, ουδείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή ακόμη και να μειώσει την αξία αυτού του οικοδομήματος που έκτισε ο ηγέτης αυτής της ομάδας, Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος κάθε παιχνίδι αποδεικνύει περίτρανα πως μετέδωσε στην ομάδα αυτή τη δίψα και το πάθος που ξεχειλίζει για να πάρει τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Τα επιβλητικά σκορ την τρέχουσα σεζόν, είναι και το ατού του φετινού Απόλλωνα, που με την επιθετική του δεινότητα έριξε σε διάστημα μόλις δυο μηνών στον πολυπρωταθλητή Κύπρού δύο «τεσσάρες».     
 
Μολονότι της τεράστιας επιτυχίας και του καθοριστικού βήματος στην τροχιά τίτλου, η συγκρατημένη αισιοδοξία και οι χαμηλοί τόνοι συνεχίζουν να επικρατούν στις τάξεις του Απόλλωνα. Με μπροστάρη τον Σωφρόνη, άπαντες παραμένουν οι πιο πιστοί του… στρατιώτες και αναμένουν την επόμενη διαταγή. Η μαχητικότητα και το πάθος που εκπέμπει από τον πάγκο ο κόουτς των «γαλάζιων» είναι κάτι που κερδίζει τον σεβασμό όλων γι’ αυτήν την προσπάθεια του Απόλλωνα. Εδώ ο Παπουλής έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Πέρεθ για το 4-1 χθες (18/3) στο Τσίρειο, και ο Αυγουστή ακόμη έδινε οδηγίες και φώναζε στους παίκτες του.  
 
Τρομερό αλλά και συνάμα μοναδικό αυτό που κατάφερε να πετύχει μέχρι στιγμής η ομάδα της Λεμεσού, με το επιστέγασμα των προσπαθειών της να πλησιάζει. Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι αν δεν ακουστεί και το τελευταίο σφύριγμα στο φινάλε του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει εφησυχασμός. Αφού ολοκληρωθεί και μαθηματικά το πρωτάθλημα και οι κόποι του Απόλλωνα ανταμειφθούν με την κούπα του πρωταθλητή, τότε θα είναι που θα ακουστεί και η κραυγή... νιαουρίσματος του εμβληματικού ηγέτη, Σωφρόνη Αυγουστή!