Ξέσπασε και η ΑΕΚ στην πληγωμένη Ομόνοια

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η ΑΕΚ μετά από ένα μήνα ακριβώς (σ.σ. νίκη επί του Εθνικού με 6-1 την 25η αγωνιστική στις 17/2), επικρατώντας με 2-1 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ. Τραγική η εμφάνιση των «πρασίνων» για ακόμη ένα παιχνίδι, που πλήρωσαν τα αμυντικά τους λάθη και την ανασταλτική τους λειτουργία και παραμένουν χωρίς νίκη για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι. Οι Λαρνακείς, κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο χάρη στα τέρματα των Τρισκόφσκι, Ακοράν και Τέτε, ενώ οι «πράσινοι» μείωσαν προσωρινά με την κεφαλιά του Εκίθα, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε την κόκκινη κάρτα, για να αγωνιστεί η ομάδα του για ένα ημίχρονο με ποδοσφαιριστή λιγότερο.
 
Στους 58 βαθμούς σκαρφαλώνει η ΑΕΚ και προσωρινά στην 3η θέση, ενώ η Ομόνοια παραμένει στην 6η θέση με 44 βαθμούς. 
 
«Τρύπια» η άμυνα της Ομόνοιας, μπροστά με δυο γκολ η ΑΕΚ
Χαλαρός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά στο ΓΣΠ, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας με το μέρος της, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί κάτι το αξιόλογο. Εμφανείς οι αμυντικές αδυναμίες της Ομόνοιας για ακόμη ένα αγώνα, που κατάφερε να φθάσει στην πρώτη της καλή ευκαιρία στο 22’ με τον Χριστοφή μετά από ατομική προσπάθεια, που είδε τον Χουάν Πάμπλο να αποκρούει.

Τις προσπάθειες της σε γκολ μετουσίωσε στο 26’ η ομάδα της Λάρνακας, με τον Γιάννου να κάνει το πλασέ, τον Μιχαήλοφ να αποκρούει ασταθώς και τον Τρισκόφσκι στη συνέχεια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Με το εντυπωσιακό δυνατό σουτ του Ακοράν στο 37’, διπλασίασε τα τέρματα της στη συνέχεια η ΑΕΚ, το οποίο κακώς μέτρησε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο ποδοσφαιριστής των Λαρνακέων ήταν σε θέση οφσάιντ.

Προτού οι δυο ομάδες κατευθυνθούν στα αποδυτήρια, οι γηπεδούχοι κατάφεραν μειώσουν στο 42’, με τον Εκίθα μετά από σέντρα του Αντόνια, με ωραία κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
 

Αποβολή Εκίθα και «κλείδωμα» Τέτε
Άσχημο ήταν το ξεκίνημα της επανάληψης για τους «πράσινους», καθώς στο 48’ ο Εκίθα αποβλήθηκε από το παιχνίδι με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από φάουλ στον Ακοράν. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα της Λάρνακας ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, η οποία αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 68’ με τον Τέτε να κάνει το 3-1 για την ομάδα της ΑΕΚ.

Κοντά και σε τέταρτο γκολ πλησίασε στη συνέχεια η ΑΕΚ, με αποκορύφωμα την τεράστια ευκαιρία του Τέτε στο 83' ο οποίος πέρασε τον Μιχαήλοφ, έκανε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του πορτιέρε των «πρασίνων».
 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Ομόνοια (Ι.Πέτεφ): Μιχαήλοφ, Δημητρίου, Εκίθα, Σοάρες, Βύντρα, Μαδούρο (Κατελάρης 16′), Μπρέεβελντ, Χριστοφή (52′ Τζαϊλσον), Αντόνια, Κατσαντώνης (46′ Κιπιάνι), Νταρμπισάϊαρ

ΑΕΚ (Ι. Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Αντωνιάδης, Μοΐσοφ, Καταλά, Νέλσον (76′ Σόρια), Λαρένα, Ακοράν, Χέφελ (60′ Τέτε), Κάσες, Τρισκόφσκι (85′ Μουρίγιο), Γιάννου