ΑΠΟΕΛ: Survivor «σκούλλος» στο θρίλερ του «Μακαρείου»!

Στην προηγούμενη έξοδό του από τη Λευκωσία (Πάφος) ο ΑΠΟΕΛ είχε χρειαστεί το γκολ του Σόουζα στο 93’ για να φτάσει στη νίκη (3-2). Απόψε στο «Μακάρειο» τη σκυτάλη από τον Βραζιλιάνο πήρε ο Ιωάννου, ο οποίος με το (παρθενικό του) τέρμα στο 96’ χάρισε στους «γαλαζοκίτρινους» το 3-2 επί του Ολυμπιακού και την πρώτη θέση στη βαθμολογία με το πέρας της α’ φάσης του πρωταθλήματος.
 
Μόνο ΑΠΟΕΛ ως την ανάπαυλα
Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σ’ έναν επιθετικό μονόλογο του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πιστώθηκε σωρεία ευκαιριών (2’ Ντελατόρε, 11’ Ζαχίντ, 16’, 27’ Σάλαϊ, 20’ Καρλάο, 40’ ντε Καμάργκο), αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μόνο μια φορά: στο 33’ από πάσα του Σόουζα ο Σάλαϊ ελίχθηκε και από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Χίντι.
 
Φωνές για τα πέναλτι…
Οι «μαυροπράσινοι», από την άλλη, είχαν μόνο μια αξιόλογη φάση στο ενεργητικό τους (31’ Τριμπό), αλλά στο ξεκίνημα της επανάληψης έφτασαν στο 1-1 με κεφαλιά του Σωτηρίου έπειτα από κόρνερ του Πολίτσι.

Μετά από μια τριπλή ευκαιρία στο 52’, όταν τα σουτ των Σάλαϊ, Ντελατόρε και Νσούε να κοντράρουν σε σώματα αντιπάλων, οι «γαλαζοκίτρινοι» ζήτησαν (μάλλον δίκαια, πλην) μάταια πέναλτι σε μαρκαρίσματα των Αντωνίου σε Ντελατόρε (63’) και Ζιαμπάρη σε Σάλαϊ (65’).

Οι πρωταθλητές ανέκτησαν το προβάδισμα στο 78’, όταν από γύρισμα του Ενσούε η μπάλα έφτασε στον Ντελατόρε, που με προσποίηση «άδειασε» τον Τριμπό και με άψοχη τεχνική έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Χίντι.
 
Φωνές για το φάουλ…
Ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση με τον Τόρες (85’, 88’), ο οποίος στο 94’ υποδέχθηκε την μπάλα από πλάγια επαναφορά του Χριστοφίδη και με εντυπωσιακό ανάποδο την έστειλε στα δίχτυα του Πέρεθ!

Οι φιλοξενούμενοι τα έριξαν όλα στην επίθεση και βρήκαν το τρίτο γκολ στο 96’ με καρφωτή κεφαλιά του Ιωάννου έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ, το οποίο όμως αμφισβήτησαν (μάλλον δίκαια, αλλά επίσης) μάταια οι «μαυροπράσινοι»…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Χίντι - Αντωνίου (71’ Χριστοφίδης), Ζιαμπάρης, Σωτηρίου, Σαμάρας - Μιγκελίτο, Βαλικάεφ - Τριμπό (86’ Σεραφείμ), Πολίτσι, Πεχλιβάνης - Καπαρτής (77’ Τόρες).
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Πέρεθ - Ενσούε, Πολιακόφ, Καρλάο, Ιωάννου - Σόουζα (59’ Ορ), Μοράις - Ζαχίντ, Ντελατόρε (79’ Αλωνεύτης), Σάλαϊ - ντε Καμάργκο (71’ Ποτέ).